MHP'li Yalçın: Türk toplumu dış tehditlere de açık hâle geldi


MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili E. Semih Yalçın, son 14 yılda uygulanan gayrimillî iç ve dış politikalar yüzünden Türk toplumunun hem toplumsal bir travma ve bozulmaya uğradığını, hem de dış tehditlere açık hâle geldiğini bildirdi.

Semih Yalçın, terör saldırıları ve şehit sayısındaki artış hakkında yaptığı yazılı açıklamada, bölücü eşkıya ile pazarlık edip tavizler verince kanın duracağını sananların, hem millet ve toplum vicdanında derin yaralar, hem de Türkiye'nin güvenlik şemsiyesinde ozon deliği kadar büyük bir yırtık açtıklarına işaret etti.

Başkent Ankara'da geçen yıl Ekim ayında meydana gelen ve 100'den fazla vatandaşın hayatını kaybettiği saldırının, terör sağanağının oluşturduğu karadeliğin ürkütücü bir yansıması olduğunu hatırlatan MHP'li Yalçın, şöyle devam etti: "Bir süre önce İstanbul'daki yabancı turistlere yapılan saldırı, gelecekte terörün Türkiye'yi daha nerelere sürükleyebileceğinin işaretini vermiştir. Terörün bilançosu inanılmaz boyutlara varmış, buna karşılık hükûmetin vaatleri ve "Terörü bitireceğiz!" yalanları, buradan Ankara'ya yol olacak kadar uzamıştır. Türkiye'yi terör belasından arındıracak hiçbir somut tedbir alınmadığı gibi, gelinen noktanın temel sebebi olan çözüm süreci hâlâ rafta tutulmakta, İmralı canisi hâlâ kurtarıcı gibi lanse edilmektedir. Son AKP hükûmetinin de öncekilerden farksız olduğu anlaşılmıştır. Tas da hamam da tellak da aynıdır. AKP iktidarı 14 yıldır vatandaşın sırtına sürmekten usanmadığı ihanet kesesiyle hem toplumun hem de Cumhuriyet'in değerlerini kazımıştır."

"İHANET MİLLETİMİZİN GÖĞSÜNE OTURMUŞTUR"

"Kısacası ihanet diz boyunu aşmış, milletimizin göğsüne oturmuştur. Kırılasıca eli, boğazımıza yapışmıştır. " ifadesiyle tepkisini sürdüren Yalçın, Türkiye'nin huzura, sükûna ve iç barışa susadığını kaydetti.

Semih Yalçın, Türkiye'nin çözüm bekleyen onca sorunu varken, güneydoğudaki bölücü tehdit sürerken, ülkenin Orta Doğu bataklığından beslenen terör örgütlerinin uygulama ve eylem alanı hâline getirilmişken; iktidarın, Cumhurbaşkanını Başkan statüsüne yükseltme derdinde olduğunu belirtti.

Yeni Anayasa çalışmaları çerçevesinde gündeme bile gelmemesi gereken rejim tartışmalarının, cumhurbaşkanının görev ve yetkilerinin kapsamı üzerinden yürütüldüğü tespitini ifade eden MHP'li Yalçın, şunları kaydetti: "Her gün üçer beşer şehit haberi almaktan yüreklerimizde dağlanacak yer, analarımızın göz pınarlarında yaş kalmamıştır. Mesele artık sabır ve tahammül sınırlarını aşmıştır. Bilinmelidir ki PKK; hendek kazmakla, kentlerimizi kasabalarımızı yangın yerine çevirmekle sokaklarımızı çatışma alanı hâline getirmekle yetinmeyecektir. Bölücü terör örgütüyle birlikte mevcut ortamı kanlı eylemleri için uygun bularak pusuya yatan ve bulanık suda balık avlama peşindeki IŞİD'in eylemleri de bundan sonra gederek tırmanacaktır. İktidarın oraya buraya efelenmesine rağmen; geleceğimize kasteden bu örgütlerin, kitle eylemlerine yönelerek Türkiye'yi Suriye'den beter bir durumla düşürmek için gösterdikleri çabada hiçbir eksilme olmamıştır. Aksine sınırlarımızın hemen ötesindeki iç savaştan yararlanan terörist örgütlerin saldırıları, bugün Kilis'te olduğu gibi okullarımıza kadar ulaşmıştır. Kilis'teki okulumuza roket isabet etmesini tesadüf olarak görmek, safdilliktir. Bu saldırı, küresel güçler tarafından sahneye konan organize bir planın sadece bir parçasıdır. Nihai hedefleri, Türkiye'yi parçalamaktır. O bakımdan, hendeklerde PKK'ya hangi ülkelerin uzman desteği verdiği ve onlarla birlikte hangi paralı askerlerin savaştığı halka açıklanmalıdır. Türkiye'nin fiilen kimlerle savaştığı milletimize anlatılmalı, dost düşman ortaya çıkarılmalıdır."
CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Yalçın: Türk toplumu dış tehditlere de açık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER