MHP'de imzaya rağmen kurultay toplanmazsa...

MHP'de başkanlık yarışına giren Sinan Oğan yeterli imza toplanmasına rağmen Genel Merkez kurultay kararı almazsa mahkeme yoluna gideceklerini söyledi. Bu, kayyım atanması anlamına da geliyor

MHP'de imzaya rağmen kurultay toplanmazsa...

Sinan Oğan yaptığı açıklamada 3 adayın şu an kurultay için imza topladığını, Kurultay kararı alınması halinde çok sayıda adayın çıkacağını düşündüğünü söyledi. 

45 gün içerisinde Genel merkezin topladıkları imzaları inceleyip bir karar vermesi gerektiğini söyleyen Oğan, 'belirlenmediği takdirde mahkeme yolu, kayyum ataması vesaire süreçler var' dedi.

Kayyımın ticari firmalarla ilgili olan prosedürünün burada geçerli olmadığını ifade eden Oğan, siyasi partilerde kayyımın işleyişini 'Partinin yönetimi olduğu gibi kalır, sadece mevcut parti üyeleri ve delegeler içerisinden 3 veya 4 kişi, partiyi kurultaya götürmek üzere görevlendirilir. Herhangi bir yetkiye sahip değildir kayyumlar sadece kurultayı yapmakla yetkilendirilir ve kurultay yapıldıktan sonra kayyumların görevi sona erer." diye anlattı.

"Mahkemenin vereceği karara da saygılı oluruz"

Oğan, "Kayyuma gider misiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Türkiye'de adaletin tecellisi için mahkemeye gideriz. Mahkemenin vereceği karara da saygılı oluruz. Dolayısıyla ben genel merkezimizin işi yokuşa sürmeyeceği kanaatindeyim ama işi yokuşa sürdüğü takdirde her adaletsizliğin karşısında yapılacak adım, atılacak adım olduğu gibi bizim de atacağımız adım; Türk mahkemelerinin kapısını çalmaktır. Türk mahkemelerinin vereceği karar da herkes için katidir."
<< Önceki Haber MHP'de imzaya rağmen kurultay toplanmazsa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER