MHP'li isimden gündemi sarsacak açıklama

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda görev yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, AKP’nin başkanlık sistemi teklifini açıkladı. Teklifte “Başkan Meclis’i, Meclis kendini, başkan ile Meclis anlaşarak başkanı feshedebilir” dendiğini belirten Öztürk, “Bu böyle ömür boyu gidiyor” ifadesini kullandı.

MHP'li isimden gündemi sarsacak açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün yeni Anayasa başta olmak üzere, gündemdeki konuları görüşmek üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret edecek.

Özgür Düşünce'den Hasan Önal'ın haberine göre, ziyaret öncesi MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, AKP’nin başkanlık sisteminin ayrıntılarını "başkanlık sistemi kabul edildikten sonra eyalet sistemine geçilecek, eyaletin valisi, meclisi olacak. Onları da kendileri seçecek. Eşkıya da eyaletin güvenlik güçleri olacak. Bundan bir adım sonrası bağımsız devlet" diyerek anlattı. Öztürk, iki dönemle sınırlanan başkanlığın anlaşmalı fesihlerle ömür boyu yapılabileceğini kaydetti.

AKP’NİN TEKLİFİNİ ANLATTI
Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda görev yaptığını hatırlatan Öztürk, AKP’nin başkanlık sisteminin tüm detayının komisyonda anlatıldığını ifade etti. AKP’nin başkanlık sisteminin seçilmiş krallık olduğunu ifade eden Öztürk şunları söyledi:
“AKP’nin başkanlık sisteminde çok enteresan bir şey var. ‘Başkan, Meclis’i feshedebilir, Meclis kendisini feshedebilir, başkanla Meclis anlaşarak başkanı feshedebilir’ diyor. Hin oğlu hinlik burada. İkinci dönemin sonuna doğru eğer Meclis anlaşarak başkanı feshederse başkan bir daha seçilme hakkı elde ediyor. Getirdikleri teklif bu. Diyelim ki üçüncü dönemin sonuna geldik, Meclis yine anlaşarak başkanı feshederse başkan bir daha seçilme hakkını elde ediyor. Bu böyle ömür boyu gidiyor.”

BU SEÇİLMİŞ KRALLIKTIR
Öztürk, AKP’nin başkanlık sisteminde başkanın başkanlık kararnameleri çıkarma hakkı bulunduğunu da söyledi.
Öztürk, “Bu kararnamelerle Başkan, Meclis’i saf dışı bırakıyor. Böyle bir başkanlık seçilmiş krallıktır. AKP biraz Ürdün anayasasından biraz Azerbaycan anayasasından almış buna da Türk tipi başkanlık diyorlar. Resmen millet-devlet tasallut altında. Bir defa ipin ucunu tutmuşlar bir daha bırakmak istemiyorlar. Ondan sonrasını kendilerine göre şekillendiriyorlar” diye konuştu.

BAŞKANLIĞA KARŞI ÖZERKLİK VERİLECEKTİ
AKP’nin başkanlık için HDP ile anlaştığını ancak buna kendilerinin engel olduğunu söyleyen MHP’li Öztürk şöyle konuştu:
Selahattin Demirtaş’ın 7 Haziran seçimlerine giderken ‘Seni Başkan yaptırmayacağız’ çıkışı bir anlaşmanın bozulmasının göstergesiydi. Neydi bu anlaşma? PKK, bu istediklerini alacak, karşılığında başkanlığı verecekti. Buna MHP engel oldu.”

PKK’YI AKP PALAZLANDIRDI
PKK’nın son yıllarda iyice palazlandığını belirten Öztürk, PKK’yı bu hale AKP hükümetinin getirdiğini söyledi. Öztürk, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) eş başkanı olarak görevini yerine getirdi. 4 parçalı Kürtleri birleştirip bir devlet kurmak. Adım adım bu proje uygulanıyor” diye konuştu.
<< Önceki Haber MHP'li isimden gündemi sarsacak açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER