Milletvekili Beştaş: Ankara katliamının failleri zaafiyet yok diyenlerdir

Milletvekili Beştaş: Ankara katliamının failleri zaafiyet yok diyenlerdir

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, hükümet aleyhine söz söylenecek diye en küçük eylemi bile yüzlerce polis takip ederken Ankara'da katliamının yapıldığı yerde hiçbir güvenlik görevlisinin olmadığını söyledi.

Adana'da aralarında HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın bulunduğu bir grup kadın oturma eylemi yaparak Ankara'daki bombalı saldırıda ölenleri andı. İnönü Parkı'nda toplanan kadınlar mumlarla 'barış' ve Ankara katliamının yaşandığı 10 Ekim tarihine yazarken, hükümet aleyhine sloganlar attı.

Kadınlardan oluşan grubun içinde bulunan Milletvekili Beştaş, geçen hafta Adana'da Ankara'da ki mitinge çağrı yapmak amacıyla kısa bir yürüyüş yapmak istediklerini ancak polisin biber gazlı müdahalesiyle karşılaştıklarını ifade etti. Önlerine yüzlerce polis, TOMA, akrepler çıkarıldığını dile getire Beştaş, "Yüzlerce polis orada görev aldı şimdi de buradalar. İşte Ankara'daki katliamın sebebi budur. Burada bulunan yüzlerce emniyet mensuplarının duracağı yer, İzinli bir şekilde başkentin göbeğinde yapılacak miting alanıydı. Hükümetin aleyhine söz söylenecek diye yüzlerce polis görev alıyor ama Ankara'nın göbeğinde, Diyarbakır'da yüzbinlerin Suruç'ta yüzlerin arasında bomba patlıyor ama tek bir güvenlik görevlisi yok, neredeydiniz. Başkentte MİT'e, emniyete, TBMM'ye, İçişleri Bakanlığına çok yakın bir mesafede 106 insan katlediliyorsa ve fail yoksa katıl devlettir." dedi.

'KAYBETTİĞİMİZ BARIŞ ŞEHİTLERİMİZE ANT OLSUN Kİ, ONLARI SANIK SANDALYESİNE OTURTACAĞIZ'

"Başbakanın dediği gibi canlı bombayı ölü olarak yakalamışlar" diye konuşan Beştaş şunları söyledi: "Yunus Emre Alagöz emniyetin canlı bomba listesinin ilk sırasında yer alıyor. Bu hükümet neden bunları yakalamıyor. Bunun cevabını Türkiye biliyor. Yunus Emre Alagöz sarayın maskesini düşürmüştür. Arkadaşlarımızın faili onlardır. Bu işin peşini bırakmayacağız. Bugün gülümseyebilirler, güvenlik zaafiyeti yok diye bilirler. Kaybettiğimiz barış şehitlerimize ant olsun ki, onları sanık sandalyesine oturtacağız."

Kadınlar daha sonra oturma eylemine geçti. Burada Ankara'da ki katliamı görenler o anları ve yaşadıklarını anlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Milletvekili Beştaş: Ankara katliamının failleri zaafiyet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER