Barzani: Bölgede yaşanan sorunları sorunları çözeceğiz


Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Irak Kürdistan bölgesinde yaşanan bütün sorunları çözeceklerini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Süleymaniye şehrinde, memur maaşlarının ödenmemesi üzerine başlayan ve daha sonra Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakan Mesud Barzani'ye karşı protestosuna dönüşen gösteriler sebebiyle şehirde gerginlik tırmandı. Gösterilerde 5 kişi hayatını kaybederken, Barzani'nin Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), teşkilat binaları kundaklandı.

Bugün Barzani, ABD'den gelen Senato lideri Senatör Mitch McConnell'in başkanlık ettiği heyet ile Erbil'e bağlı Pirmam kasabasındaki ofisinde bir araya geldi. Barzani'nin basın ofisi söz konusu görüşme ile ilgili yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada Barzani'nin, " Sorunlarımızı çözeceğiz. Bu gibi olaylar Kürdistan halkının birliğini bozamaz." dediği belirtildi.

Açıklamada Barazan'nin IŞİD'in bölgede yarattığı istikrarsızlık sebebiyle Kürt bölgesine 2 milyona yakın mültecinin geldiğini, Bağdat'ın Erbil'e uyguladığı bütçe ambargosu sebebiyle zor bir dönemde geçtiklerini ABD'li muhataplarına hatırlattığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, Senatör Mitch McConnell ise, Peşmerge'ye silah yardımı yapmakta ısrarlı olacaklarını kaydetti.
Mitch McConnell'in:" Bölgede yarattığınız istikrarlı durum takdire şayan. Dünyanın gözü bu bölgeye çevrilmiş, ABD olarak Peşmerge'ye verdiğimiz desteğin arkasındayız. Silah yardımı konusunda verdiğimiz destekleri arttırmayı düşünüyoruz." ifadeleri kullandığını aktarıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Barzani: Bölgede yaşanan sorunları sorunları çözeceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER