Milli Takım gruptan nasıl çıkar?

EURO 2016'da ilk iki maçını kaybeden Milli Takım'ın gruptan çıkabilmesi için bir çok ihtimalin gerçekleşmesi gerekiyor. İşte 'en iyi üçüncüler' kategorisine girmek için gerekli olan ihtimaller...

Milli Takım gruptan nasıl çıkar?

Gruptaki ilk 2 maçını kaybeden ay yıldızlı ekibimizin ‘en iyi üçüncüler’ kontenjanından 2. tura çıkabilmesi için Çek Cumhuriyeti’ni yenmesi ve diğer maçlardaki birçok ihtimalin gerçekleşmesi gerekiyor.

 Öncelikle Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti’ni 2 farklı yenmesi ve diğer maçlardaki birçok ihtimalin gerçekleşmesi gerekiyor. İşte o ihtimaller; 

A GRUBU’NDA ARNAVUTLUK’U GEÇEBİLİRİZ

Bu grupta Arnavutluk, Romanya’yı 1-0 yenerek üçüncü oldu. 3 puan ve -2 averajı olan Arnavutluk’u geçebilmemiz için Çek Cumhuriyeti’yi 2 farklı mağlup etmemiz gerekiyor. Mevcut tabloda -4 averaja sahip olan Türkiye, Çekler’i 2 farklı yendiği taktirde averajını -2’ye çekecek ve grubu 1 gol atarak bitiren Arnavutluk’tan daha çok attığı için rakibini geride bırakmış olacak.



DİĞER GRUPLAR DA ÖNEMLİ

C Grubu’nda Almanya, Kuzey İrlanda’yı yenerse, Ukrayna da Polonya maçını kazanamazsa, averajımız Kuzey İrlanda’dan daha iyi olmalı. Ancak Kuzey İrlanda’nın son maç öncesi +1 averajı olduğu unutulmamalı.

E Grubu’nda İtalya, İrlanda’ya, Belçika da İsveç’e kaybetmezse Çek Cumhuriyeti’ne karşı alacağımız 2 farklı galibiyet son 16 turuna çıkmamız için yeterli olacak.

F Grubu’nda oynanacak maçlardan biri berabere biterse 3. sıradaki takımın puanı kesin 3 olacak. Ama averajı da 0 olacak. Bu durumda bizim Çekler’i farklı yenmemiz gerek.


B GRUBU’NU GEÇME ŞANSIMIZ YOK

euro-2016-mac-programiB Grubu’nda Galler 6 puanla birinci, İngiltere 5 puanla ikinci olurken, Slovakya da 4 puanla üçüncü sırada yer aldı. Dolayısıyla bizim bu gruptan bir takımı geçme şansımız kalmadı.

ÇEKLER DE KAZANMAK ZORUNDA

İlk maçında İspanya’ya 1-0 kaybeden Çekler, ikinci karşılaşmasında Hırvatistan karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen skoru 2-2’ye getirerek sahadan bir puanla ayrıldı. Çekler, Türkiye’yi iki farklı yener, İspanya’da Hırvatistan’ı mağlup ederse Çek Cumhuriyeti averaj hesabına bakmadan grubu 2. tamamlayarak adını üst tura yazdıracak.
<< Önceki Haber Milli Takım gruptan nasıl çıkar? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER