Milyonerler 95 bin muhtaçlar 24 milyon!

Yarına Bakış Gazetesi'nin yeni yazarı Zülfikar Doğan ilk yazısında çarpıcı bir analiz yaptı. Türkiye'de 95 bin milyoner olduğunu belirten Doğan, 24 milyon kişinin ise yardıma muhtaç olarak yaşadığını belirtti. Başbakan Davutoğlu'nun ekonomiyle ilgili verdiği bahar havası iddialarını ise yanıltıcı olarak yorumladı.

Milyonerler 95 bin muhtaçlar 24 milyon!

Duayen ekonomi yazarı Zülfikar Doğan, uzun süre sonra günlük gazetede yeniden yazmaya başladı. İlk yazısı bugün Yarına Bakış Gazetesi'nde yayınlandı.

Doğan yazısında şu ifadeleri kullandı:


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) son açıklamasına göre, bankalardaki toplam mevduat 1 trilyon 368 milyar lira.

Buna karşılık, hesabında 1 milyon ve üzerinde parası olanların sayısı 95 bin 129! 2015’e göre 1 milyon ve üzerindeki hesap sayısı 15 bin artmış. Allah daha çok versin.

Bir yanda yoksulluk, işsizlik hızla yayılırken,  protestolu senetler, karşılıksız çekler patlarken, binlerce küçük esnaf, KOBİ iş yerine kilit vururken, milyonerlerimizin arasına 15 bin kişi daha katılmış.

Çarpıcı olan, 1 trilyon 368 milyar liralık toplam mevduatın, 698 milyar lirasının, 78 milyon nüfuslu Türkiye’de, 95 bin hesap sahibine ait olması. Yani bankalardaki servetin yüzde 52’si, 95 bin hesap sahibinin. Kalanını, 77 milyon 905 bin kişi paylaşıyoruz.

“Söyletirsin arsız olur, aç koyarsın hırsız olur” diye boşuna söylenmemiş. Dolandırıcılığın, hırsızlığın, soygunların patlama yapması, boşuna değil. Artık, bıçak kemiğe öylesine dayanmış vaziyette ki, değil havanın kararmasını beklemek, İstanbul’un ortasında güpegündüz soygunlar yapılıyor.

Rahmetli Adnan Kahveci’nin mucidi olduğu Fak-Fuk-Fon’un (Fakir Fukara Fonu), resmiyete dönüşmüş hali, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarıyla, Aile ve Sosyal Yardım Bakanlığı teşkilatlarından, “açlıktan ölmemek için” yardım alanların sayısı, 30 milyona doğru gidiyor. Muhtaçların, devletten aldığı yardımla gün bulup gün yiyenlerin resmi sayısı, 24 milyon.


Milyonerler 95 bin, muhtaçlar 24 milyon!


Başbakan Davutoğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşurken, “Ekonomide bahar havası yaşandığını, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin arttığını” ifade etti. Sanırım, ekonominin havasıyla ilgili olarak, Başbakan’a meteorolojiden “yanıltıcı hava raporu” veriliyor.

Turizmin durumu içler acısı, EXPO’ya rağmen Antalya sinek avlıyor. Ege-Akdeniz’de, 2 binden fazla turistik tesis satışta. Sektörde işsiz kalanların sayısı 500 bine doğru gidiyor. Yaş sebze meyvede üretici, ihracatçı perişan. İflaslar peş peşe geliyor. Ekonominin lokomotif sektörlerinden inşaat-konutta, kredili konut satışları yüzde 14 düştü. Yurt dışı müteahhitlik sektörü yüzde 25,3 küçüldü. Rusya, Libya, Irak, Suriye, Mısır piyasaları Türk müteahhitlerine kapandı.


Kurulan 1.650 şirketin 650’si Suriyelilere ait


Türk işadamları, yatırımcılar, ne olur ne olmaz diye, yatırımını yurt dışına taşırken, Başbakanın “yabancı yatırımcı ilgisi artıyor” dediği şey, Suriyeli sığınmacıların kurduğu, ya da ortak olduğu iş yerleri.




<< Önceki Haber Milyonerler 95 bin muhtaçlar 24 milyon! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER