Minik Rektör: Diyarbakır'a ikinci bir tıp fakültesi kazandıracağız


Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamını bir grup arkadaşıyla üniversiteyi gezmeye gelen Özel Nil İlköğretim 2. sınıf öğrencisi Berna Kaçar'a devretti. Makamı devralan Kaçar, Prof. Doğan'a çiçek takdim etti.

Çocuk Bayramı'nı kutlayan minik Rektör Kaçar, eğitimin bir milletin geleceği olduğunu söyledi. Kaçar, eğitim alanındaki ciddi sorunlara dikkat çekerek, "Eğitime verilecek katkılarla yarınlarımız olan çocuklar daha iyi yetiştirilebilir. Üniversite olarak bu katkıyı her zaman sunmaya hazırız." dedi. Minik Rektör, SEU'yu her gün daha da ileriye taşıyacaklarını ifade etti. Kaçar, Diyarbakır'a ikinci bir Tıp Fakültesi kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Minik Berna'ya güzel düşünceleri için teşekkür eden Prof. Dr. Ekrem Doğan da toplumun ihtiyaç duyduğu ve mezun olunduğunda gençlerin rahat iş bulabilecek bölümleri açtıklarını belirtti. Doğan, bir eğitim kurumu olmanın bilinci ile çocuklarla ilgili görev ve sorumlulukları yerine getireceklerini vurguladı. Eğitime sürdürülebilir bir kalite katmaya çabaladıklarını ifade eden Rektör Doğan, "Geleceğin teminatı olan çocuklara mesleki becerileri kazandıracak, araştırma yöntemlerini öğretecek, sorumluluk sahibi ve erdemli bireyler olmaları için gerekli sosyal, psikolojik ve teknik altyapıya sahip eğitim ve öğrenim ortamı sağlayacağız. Bu sayede çocuklarımız yenilikçi, girişimci, özgür düşünce yeteneği kazanmış bireyler olarak yaşama kazandıracağız." ifadelerini kaydetti.

Bayram günlerinde kendilerine mutluluk yaşatan çocuklara teşekkür eden Rektör Doğan, misafirleri çeşitli hediyelerle uğurladı. Minikler, son olarak hatıra fotoğrafı çekerek üniversiteden ayrıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Minik Rektör: Diyarbakır'a ikinci bir tıp fakültesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER