Minikler, izciliği kampta yaşayarak öğrendi

Minikler, izciliği kampta yaşayarak öğrendi

Eskişehir Fatih Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, 2 günlük hafta sonu kulüp izcilik kampını tamamladı. Minikler kampta, izciliği yaşarak uygulamalı olarak öğrendi.

Aşağı Söğütönü mevkiinde bulunan izcilik tesislerinde yapılan kampa çok sayıda izci katıldı. Kampta, çadır kurma, doğa yürüyüşü, teknik iz işaretleri dersi ve uygulama, toplu yemek ve dua eğitimi, izcilik oyunları ve okçuluk gibi etkinler yapıldı. İki günlük izcilik kampı, oba ve oymaklarda başarı gösteren izcilere hediyeler verilmesiyle sona erdi.

Fatih Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü İzcilik Kamp Müdürü Akın Kurtaran, "Kamp sayesinde izcilerimiz öğrendikleri izcilik bilgi ve becerilerini yerinde uygulama imkanı buluyorlar. Doğayla iç içe yaşamanın keyfini yaşıyorlar. Zorluklara karşı mücadele etme becerilerini elde ediyorlar." diye konuştu.

İzcilerin kamp yapmasını çok önemsediklerini ve kamplar sayesinde teorik bilgiler öğrendiklerini belirten Kurtaran, şöyle dedi: "İzcilerin öğrendiklerini en güzel uygulama alanı çadır kamplardır. Bu sayede çadır kurma, çadırda matlar üzerindeki tulumlarda uyuma ve gece nöbeti tutma, zorluklara karşı hayatı idame etmeyi öğreniyorlar. Yine doğa yürüyüşleri yaparak şehir hayatının o beton yığınları arasındaki yorgunluklarını atma, okul ve dershane gibi yoğun ders stresinden kurtulma fırsatı buluyorlar. Temiz havayla iç içe birkaç günün keyfini yaşıyorlar. Bütün bu bahsettiğimiz güzelliklerin yanı sıra hayata hazırlanmış oluyorlar. Bedenen, zihnen ve kişilik olarak da kendilerini geliştirmiş oluyorlar." CİHAN
<< Önceki Haber Minikler, izciliği kampta yaşayarak öğrendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER