Mısır'da 15 yabancı uyruklu vatandaştan 7'si ölü, 8'i ağır yaralı halde bulundu


Mısır, bomba patlatılarak düşürüldüğü ileri sürülen ve 224 kişinin öldüğü Rus yolcu uçağının şokunu henüz atlatamamışken bir kötü haber daha aldı. Sina Yarımadası'nda 7 yabancı uyruklu vatandaşın cesetleri terk edilmiş halde bulundu, 8 kişinin de ağır yaralı olduğu belirtildi.

Bombayla düşürüldüğü iddia edilen ve 224 kişinin hayatını kaybettiği Rus yolcu uçağının ardından uluslararası kamuoyunda Mısır'ın güvenlik sorunu tartışmaya açılmıştı. Kahire, bu tartışmaların devam ettiği günde yine Sina Yarımadası'ından bir kötü haber daha aldı. Gece yarısı Filistin'in Gazze kenti sınırına yakın bölgede 15 yabancı uyruklu vatandaşın terk edilmiş halde bulunduğu açıklandı. Yabancı uyruklu 7 kişinin öldürüldüğü, diğer 8 vatandaşın ise ağır yaralı olduğu belirtildi. İçişleri Bakanlığı, bulunan yabancıların kimliklerinin henüz tesbit edilemediğini belirterek 15 kişiye silah ve bıçakla saldırıldığını aktardı. Bölgede IŞİD terör örgütünün aktif olduğu vurgulanarak araştırmaların sürdüğü bildirildi.

Öte yandan 30 Ekim'de yere çakılan Rus yolcu uçağının düşme nedeni henüz netlik kazanmadı. Eylül ayında Mısır güvenlik güçlerinin yanlışlıkla 12 Meksikalı turisti terörist zannederek öldürdüğü açıklanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Mısır'da 15 yabancı uyruklu vatandaştan 7'si ölü,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER