Mısır'da polise saldırı: 2 ölü


Mısır'ın başkenti Kahire'nin batındaki Giza'da bir trafik polis müdürü korumasıyla birlikte uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Mısır polisi, saldırganları bir bölgeye sıkıştırdıklarını duyurdu.

Dört gün önce de ülkenin güneyindeki Beni Suveyf'de şehir merkezi istihbarat ( Emn El-Vatan) müdürü Ala Diyab Abdullatif, kimliği belirsiz kişilerce öldürülmüştü.

Dün gece de ülkenin Kızıldeniz kenarındaki Bahr El-Ahmar vilayetine bağlı turizm şehri Hurgada'da bir otelin lobisine açılan ateş sonucu iki yabancı turist yaralanmıştı. Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştirenler 3 kişinin vurulduğunu duyurmuştu.

Geçtiğimiz gün de Kahire'nin Giza bölgesinde turist kafilesine saldırı düzenlenmişti. SaldırıIŞİD terör örgütü üstlenmişti.

IŞİD militanları, Sina Vilayeti'ninin Refah kentinde içinde güvenlik güçlerinin bulunduğu zırhlı aracı ve bir de ambulansı havaya uçurduklarını duyurmuştu. Bu saldırıda 10 askerin öldüğü basına yansımıştı.

Yaklaşan 'Tahrir Devrimi'nin yıl dönümü nedeniyle bazı sol örgütler, gerçekleşen bu saldırıların provoke amaçlı olduğunu ileri sürdü. 25 Ocak'ta tekrar devrim için halkı sokağa çağıran İhvan-Müslimin ( Müslüman Kardeşler) hareketi ile sol ve liberal gençlerden oluşan 6 Nisan Grubu da saldırıların, 'gerçekleştirilecek gösterileri zan altında bırakmak için yapıldığını' iddia ediyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Mısır'da polise saldırı: 2 ölü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER