"Mıymıntı nesil olmayacağız"

Erzurum'da İmam Hatip Mezunları Derneği'nin düzenlediği etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, "Mehmet Akif'in, Necip Fazıl'ın işaret ettiği gibi uyuşuk, mıymıntı bir nesil olmayacağız kardeşlerim. Hurda nesil olmayacağız. Diriliş nesli olacağız arkadaşlarım" dedi.

İşte Bilal'in 140 metrelik devasa yeni gemisi

Erzurum'da İmam Hatip Mezunları Derneği'nin Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği etkinliğe katılmak üzere Erzurum’a gelen Bilal Erdoğan, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen programa katıldı.

“Çok değerli İmam Hatipli kardeşlerim bizim 15 Temmuz’dan almamız gereken nedir ‘At binenin, kılıç kuşananın’ boşuna dememişler" diyen Bilal Erdoğan "Burası da Türkiye’nin cirit merkezi değil mi, at binen kardeşlerim var mı? Kız kardeşlerimden yok mu hiç, Niye yok? Olmaz. Bak başkanım Erzurum’da gençlerin ekseriyeti at binerek büyüyecek değil mi? Onur da hatırlatmış olayım" ifadelerini kullandı.

Sözlerini "Bizler binlerce yıl at üstünde ecdat dünyaya barış dağıttıysa bizler de ata bineceğiz. Evet kardeşlerim İmam Hatip nesli ve bugünkü Türk gençliği bu diriliş yürüyüşünü sürdürecektir" diyerek devam ettiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Eğer at binenin, kılıç kuşananınsa o zaman bizler kendi kararlarımızı vereceğiz kendi istikametimizi çizeceğiz ve bu diriliş hikayesi inanın çok uzak bir gelecekte değil, yakın bir gelecekte dünyada zulümlerin bitirilmesine yeniden adaletin tesis edilmesine yol açacaktır. Bizim misyonumuz, Müslümanların misyonu, bu ümmetin misyonu, Müslüman gibi yaşamaksa dünyada haksızlığın olduğu zulmün olduğu her yerde dim dik durmaksa eğer inisiyatif alacağız, cesur olacağız. Bizden önceki nesillerin cesaret edemedikleri işlere cesaret edeceğiz. Sağımıza solumuza bakmadan ‘ben varım’ diyeceğiz. Mehmet Akif’in, Necip Fazıl’ın işaret ettiği gibi ‘uyuşuk’, ‘mıymıntı’ bir nesil olmayacağız kardeşlerim. Hurda nesil olmayacağız. Diriliş nesli olacağız arkadaşlarım.”
<< Önceki Haber "Mıymıntı nesil olmayacağız" Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER