'Modern yönetim anlayışına sahip olmayan kurumlar gelecekte yok olacak'


Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ile Ege Yönetim Danışmanları Derneği işbirliğiyle düzenlenen 1. Yönetim Danışmanlığı Zirvesi, iş dünyasını biraraya getirdi. "Rekabetçi Yönetişimle Geleceği Yakalamak ve Kaynak 4.0" başlığıyla düzenlenen zirvede, değişen teknolojiyle birlikte farklılaşan modern yönetim anlayışını benimsemeyen firmaların, gelecekte ayakta kalamayacağı vurgulandı. Ege Yönetim Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aylin Onart, bu zirvenin yönetim danışmanlığı mesleğinin gelişimine katkıda bulunmak, dolayısıyla danışanların ülkeye katkılarını arttırmak amacıyla düzenlendiğini ve gelenek haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

İş dünyası olarak akıllı fabrika, dijital üretim, nesnelerin interneti, otonom robotlar, bulut bilişim sistemi gibi pek çok yeni kavramla ve uygulamayla tanışıldığını dile getiren EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise yola eski yöntemlerle devam etmenin, başarısızlığa davetiye çıkardığını söyledi. Küresel rekabet ortamında, modern yönetim prensiplerine hakim olmanın her zamankinden daha önemli hale geldiğine dikkat çeken Yorgancılar, "Artık ne dünyanın düzeni aynı sistem içerisinde işliyor, ne üretim şekli aynı, ne de istihdam edilen çalışanın iş yapış şekli ve beklentileri aynı. Bu kadar çok değişkenle birlikte yönetim anlayışımızı yeniden biçimlendirmemiz gerekiyor." dedi.

Ege Yönetim Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Can Çirişoğlu da dernek olarak yönetim danışmanlığı hizmeti almak isteyenler için yetkin danışmanların referansı olarak danışan memnuniyetini üst düzeye çıkarmayı, güvene dayalı gelişen danışan-danışman ilişkisinin zedelenmemesi yönünde destek sağlamayı hedeflediklerine değindi.

'TEKNOLOJİYE UYUM ŞART'

"Dünkü Alışkanlıklarımızdan Yarının Stratejilerine", "Kurumlarda İtibar Yönetimi ve Vasatlıktan Çıkış", "Ayakta Kalabilmek İçin Kaynak 4.0" başlıklı üç oturumun ilkinde, "Baby Boomers'tan Y ve Z Kuşağına Geçişte Yönetim Modeli" ve "İletişimin Kuşaklar Arası Köprü Rolü" konuları ele alındı. Brightwell Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, gelişen teknolojiye uyum sağlayamayanların, yok olmaya mahkum olacağını belirtti. Kuşaklar arası farkı, Türkiye ve diğer ülkeleri eşzamanlı mukayese ederek değerlendiren Manas, "Bizim sorunumuz, merakımızın olmaması. Mars'a giden aracın adı 'Merak'. Einstein bile, 'Bende özel yetenek arayanlar yanılıyor. Sadece derin bir anlama merakım var.' demiş. Biz merakı, dalga geçme aracı olarak kullanıyoruz." şeklinde konuştu.

Y ve Z kuşağını doğru okumanın, gelecekteki iletişimi ve ilişkileri şekillendirmesi açısından önemine değinen Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aylin Göztaş ise, "Türkiye'deki insanların, geleceği ıskalamamak için Z kuşağına yetişmesi gerekiyor. Tüm batı, Sanayi 4.0'a hazır. Tüm şirketler, bundan sonra var oluşlarının yeni kuşağa bağlı olduğunu görecek. Bunun için Y ve Z kuşağıyla nasıl harikalar yaratacağımız sorusuna cevap verebilmeliyiz. Asıl meselemiz bu olmalıdır." dedi.

'İTİBARDA GÜVEN UNSURU ÖNEMLİ'

"Kurumlarda İtibar Yönetimi ve Vasatlıktan Çıkış" konusunu ele alan kurumsal itibar yönetimi danışmanları Salim Kadıbeşegil ve Aylin Onart da itibarda güven unsurunun önemine ve güvenin tesis edilmesi kadar devamlılığının sağlanmasına vurgu yaptı. Kurumsal itibarın zarar görmesini, farklı yabancı firmalardan örnekler vererek anlatan Kadıbeşegil, itibarın ölçümlenmesi üzerinde dururken markaların güçlü bir anlamla eşleştirilmesine ve anlam yönetimine değinen Onart ise, "Bir toplumun değerlerini bilmeden, kültürel yapısını iyi anlamadan toplumu doğru okuyamayız." diyerek, hedef kitleye doğru hizmet ulaştırabilmenin yolunun itibar ve yönetimden geçtiğini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber 'Modern yönetim anlayışına sahip olmayan kurumlar gelecekte... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER