Molotofla yakılan liseli Serap mezarı başında anıldı


Küçükçekmece'de bindiği otobüse molotof kokteyli atılması sonucu yanarak hayatını kaybeden liseli Serap Eser, ölümünün 6. yılında mezarı başında anıldı. Anma töreninde konuşan Genç Türk Genel Başkanı Ali Özsoy, "Bu hainliği ortaya çıkaranları ihanetle suçladılar. Bu olayı açığa çıkaran, katilleri yakalayan polis memurlarımız şu anda hapisteler." dedi.

Küçükçekmece'de 2009 yılında içinde bulunduğu İETT otobüsüne molotof atılması sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 17 yaşındaki liseli Serap Eser, ölümünün 6. yılında mezarı başında anıldı. Genç Türk üyesi bir grup saat 12.00'de Serap Eser'in mezarının bulunduğu Küçükçekmece Kanarya Mezarlığı'nda bir araya geldi. Grup, ellerinde Türk bayrağı ve karanfillerle Eser'in mezarın bulunduğu yere kadar sessizce yürüdü. Mezara kırmızı ve beyaz karanfiller bırakan grup, tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından, dua okudu.

Genç Türk Genel Başkanı Ali Özsoy, Eser'in belediye otobüsüne atılan molotof bombası sonucu öldürüldüğünü hatırlattı. Özsoy, olayın istihbarat birimleri tarafından bilindiğine dikkat çekerek, "Ne acıdır ki Kanarya'da yaşanan bu vahşi katliamda öncesinden istihbarat birimlerinin haberi varmış. Milli istihbarat demiyorum, o zaman bunun adı AKP istihbaratı idi, şimdi de sarayın istihbaratı. Olayda 6 kişi tutuklandı. Dördü 18 yaşından küçük. Elebaşları olan KCK sorumlusu ise serbest bırakıldı çünkü MİT görevlisiymiş. Bu hainlik ortaya çıktığında, ortaya çıkaranları ihanetle suçladılar. Bu olayı açığa çıkaran, katilleri yakalayan, polis memurlarımız şu anda hapisteler. Dolayısıyla bu ülkede bu acılar hiç bitmez." ifadelerini kullandı.

Özsoy, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Her yıl bu acıyı daha büyük bir şekilde yaşıyoruz. Nice masum insan dünyanın en hain, eli kanlı PKK terör örgütü tarafından katledilmiş. Serap kardeşimizin şahsında milletimizin 30 yıldır yaşadığı ve gittikçe büyüyerek devam eden bu acıyı hatırlıyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Molotofla yakılan liseli Serap mezarı başında anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER