Moskova'daki 86 müze ve sergi salonu bir hafta boyunca ücretsiz


Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan 86 müze ve sergi salonunda bugünden itibaren 10 Ocak'a kadar giriş ücreti alınmayacak. Moskova belediyesinin aldığı bu kararla müze ve sergi salonlarına çok sayıda ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Müzelerde ayrıca bu süre içinde ziyaretçiler için eğitim programları, uzmanlık dersleri veya turlar gibi farklı programlar da uygulanacak.

Örneğin Vlakhernskoye-Kuzminki Eyaleti Müzesinde 'Prenses Golitsyn ile Tanışın' başlıklı bir tanıtım turu gerçekleştiriliyor. Bu turda Rusya tarihinde önemli ve Rus aristokrasinin en eski ailelerinden biri olan Golitsyn ailesi anlatılıyor. Golitsyn ailesi 18 ve 19'uncu yüzyılda Kuzminti eyaletinin sahibiydi. Aynı müzede 19'uncu yüzyıl Rusya'sında Noel ve yılbaşı geleneklerine ilişkin eserler de görülebiliyor. Aynı müzede ayrıca "Hans Christian Andersen'e İthafen" başlıklı bir gösteri de düzenleniyor.

Kuskovo Eyalet ve Devlet Seramik Müzesi de çocuklar ve aileleri için bir program hazırladı. "Kuskuvo'da Yeni Yıl ve Noel Karnavalı" başlıklı bu gösteri, 10 Ocak tarihine kadar devam edecek. Müzede ayrıca Ortaçağ Moskova'sında Yeni Yıl ve Noel geleneklerine ilişkin özel turlar hazırlandı. Müzede ziyaretçiler için "Moskova'da Festival Gelenekleri" başlıklı bir bilgi yarışması da gerçekleştiriliyor. Ayrıca seramik dersinin anlatıldığı "En İyi Arkadaşlar İçin Yeni Yıl" adlı bir ders ve çay partisi de hazırlandı.

Moskova Savunma Müzesi, bu yıl İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 70. yıldönümü olması nedeniyle "Savaş Altında" adlı bir sergi hazırladı. Bu sergide İkinci Dünya Savaşı'nın en zor günlerinde Sovyet halkının nasıl yaşadığı anlatılmaya çalışılıyor.

Bu hafta içinde program düzenleyen müzelerin tamamının listesi, Moskova Belediyesi'nin kültür dairesinin internet sitesinden görülebiliyor.

Moskova'daki müzeleri 2015 yılı Yeni Yıl tatilinde 600 bin kişi ziyaret etmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Moskova'daki 86 müze ve sergi salonu bir hafta boyunca ücretsiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER