Mübarek rejiminin sembol binası önce yakıldı, şimdi yıkılıyor

Mübarek rejiminin sembol binası önce yakıldı, şimdi yıkılıyor

Mısır'da dört yıl önce 'Tahrir Devrimi' esnasında halk tarafından yakılan devrik lider Hüsnü Mübarek rejiminin sembol yapılarından Milli Demokratik Partisi'nin genel merkezinde yıkım çalışmaları sona yaklaştı. Hastanede göz hapsinde tutulan ve mahkemeleri devam eden 87 yaşındaki devrik lider Mübarek'in ise üzülerek yakınlarına, 'binanın sonun da kendi sonu gibi olduğunu' söylediği ifade edildi.

Mısır'ın başkenti Kahire'nin en güzel manzaralı binası olarak bilinen ve Mübarek döneminin simgesi sayılan parti genel merkezi, Ocak 2011'de ayaklanan halk tarafından yakılmıştı. 'Tahri Devrimi' adı da verilen bu ayaklanmada, 30 yıl ülkeyi demir yumrukla yöneten Hüsnü Mübarek rejimine de son verilmişti.

Eski rejim döneminde özellikle hukuksuz toplantıların yapıldığı ve kararların alındığı yer olarak bilinen binanın, Nisan ayında Başbakan İbrahim Mehleb hükümeti tarafından yıkımına onay verildi. 20 kattan oluşan parti binasının yıkımına, Mısır Silahlı Kuvvetleri tarafından Haziran ayında başlanmıştı. Yetkililer, yarıdan çoğu yıkılan binanın geriye kalan 8 katının ise en geç bir ay içinde tamamen kaldırılacağını belirtti.

YIKILAN BİNANIN YERİNE NE YAPILACAĞI BİLİNMİYOR

Mübarek'in yıkılan 'Milli Demokrat Parti' binasının yerine ne yapılacağına ilişkin 6 ay geçmiş olmasına rağmen henüz bir açıklama yapılmadı.

Mısır'ın ünlü işadamlarından Negip Sawiris, Nil Nehri kenarında bulunan parti binasının yerini satın almak istediğini, 'ülkeye yakışır' çok lüks bir otel yapabileceğini, devletin resmi makamlarına ilettiğini Twitter hesabından duyurmuştu. Bir gazetenin yaptığı ankette ise Mısır halkının yaklaşık yüzde altmışı, ağaçlandırılmış bir park olmasını talep ediyor. Ayrıca bir kısım Mısırlı aktivistler ise binanın de­mok­ra­si mü­ze­si haline getirilmesi yönünde kampanya başlatmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Mübarek rejiminin sembol binası önce yakıldı, şimdi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER