Muğla'da arı konaklama alanlarının kapasitesi arttırıldı

Muğla'da arı konaklama alanlarının kapasitesi arttırıldı

Muğla'da 1 milyon 800 bin civarında olan arı konaklama kapasitesinin, 2 milyon 550 bine yükseldiği bildirildi. "Muğla İli Arı Konaklama Noktalarının Sayılaştırılması" projesi kapsamında emeği geçen personele törenle sertifika verildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ndeki törene Vali Yardımcısı Kamil Köten, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, il ve ilçe müdürlük personeliyle proje paydaşları katıldı.

Proje sorumlusu olan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Enver Aydın, arı konaklama noktaları ile ilgili sıkıntıların ortadan kaldırılması için Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Arıcılar Birliği ortaklığıyla iki yıl önce çalışmalara başladıklarını hatırlattı. Proje kapsamında mevcut arı konaklama noktaları ile konaklamaya uygun olan ancak bugüne kadar hiç kullanılmayan noktaları tespit ettiklerini belirten Aydın, "Daha önce hiçbir yerde yapılmayan bir çalışma başlatarak, ilimiz genelinde bugüne kadar toplam 11 bin 500 arı konaklama noktasını, arazide tek tek gezerek koordinatları, arazi mülkiyet durumu, mevcut kullanıcısı ve konaklama kapasitesi gibi bilgileri çıkararak, "www.arikonaklama.org" ulaşım adresiyle oluşturduğumuz web tabanlı sistemde haritalandırdık. Daha önce 1 milyon 800 bin civarında olan il genelindeki konaklama kapasitesi, yaklaşık 2 milyon 550 bin kovan kapasitesine ulaştı." dedi.

Projenin hem Muğla hem de ülke için örnek olduğuna ifade ede Vali Çiçek ise ilin ekonomisinin turizm ve tarıma dayandırıldığını aktardı. Arıcıların konaklama yeri tespit etme konusunda sıkıntı yaşadığını belirterek, "Bu projeyle sadece Muğla'ya değil, tüm Türkiye'ye önemli ölçüde bir katkıda bulunduk. Konaklama sorununu çözecek önemli bir proje hayata geçirildi. Projenin sürdürülebilir olması için ilgili kurumlar, ortak akıl yürüterek ve istişare yaparak çalışmalarına devam etmeli. Maliyeti çok düşük olan bu projeyle milyonlar kazanıldı. Akılcı, ortak akıl ve kolektif hareketle bu başarı sağlandı." diye konuştu.

Ardından il protokolü tarafından sertifikalar, projede emeği geçen personele verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla'da arı konaklama alanlarının kapasitesi arttırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER