Muğla'da evde bakımda 19 bin kişiye tıbbi müdahalede bulunuldu


Muğla'da evde bakım hizmetleri kapsamında, bugüne kadar 19 bin 308 vatandaşa tıbbi müdahalede bulunuldu. Geçen kasım ayı içerisinde ise 257 yeni hane ziyaret edilerek, 2 bin 949 tıbbi müdahale yapıldığı belirtildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, evde bakım hizmetleri hakkında kasım ayı değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ndeki toplantıya, ilçelerdeki birimlerde görev yapan doktor, hemşire, sağlık memuru ve sosyal hizmet uzmanları katıldı. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, il genelinde altı hizmet noktasında evde bakım hizmetleriyle ihtiyaç sahibi, bakıma muhtaç ve engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Koç, "Sosyal belediyecilik anlayışı ile 16 ay önce hizmetesunduğumuz evde bakım hizmetleriyle personelimizin özverili çalışması sonucu 6 bin 94 haneyi ziyaret ederek, 19 bin 308 tıbbi müdahale sayısına ulaştık. Sağlık ekiplerimiz bu süreçte ayrıca 4 bin 388 genel bakım ve 2 bin 513 hasta nakil işlemi de gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğe yakışır hizmetler ve projeler üretmeye devam ediyoruz." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün da il genelinde sağlık alanında profesyonel ekiplerle vatandaşlara evde bakım, hasta nakli gibi alanlarda hizmet verdiklerini, aynı zamanda engelli vatandaşlar için beş nakil aracının da hizmete sunulduğunu belirtti. Başkan Gürün, "Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın sağlığını önemsiyoruz. Muğla genelinde başlattığımız evde bakım, hasta nakli gibi hizmetlerimizle profesyonel ekiplerimiz vatandaşlarımızın evlerine misafir oluyor, onlarla ilgileniyor ve tedavi sürecinde yanlarında oluyor. Sağlık alanında vatandaşlarımızın yanında olmak için Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimiz ve yatırımlarımız devam edecek." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla'da evde bakımda 19 bin kişiye tıbbi müdahalede... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER