Muğla'da kovan kamyonu devrildi, dağılan arılar çok sayıda kişiyi soktu


Muğla'da freni boşalan arı kovanı yüklü bir kamyon devrildi. Kazada 400'den fazla kovan yola saçıldı. Yaklaşık iki saat ulaşıma kapanan yolda, uzun araba kuyrukları oluştu. Çok sayıda kişi de arı sokması sebebiyle hastanelere başvurdu.

Kaza, saat 15.00 sıralarında Muğla-Marmaris karayolunun 15. kilometresinde meydana geldi. 27 yaşındaki Mehmet Yakut yönetimindeki 38 SY 174 plakalı arı kamyonu, Sakar Tepe mevkisinde virajı alamayarak devrildi. Yan yatan kamyonda bulunan 400 kovandaki yaklaşık 1 milyon 200 bin arı etrafa yayıldı. Kazanın etkisiyle çılgına dönen arılar, şoför Yakut ve yolcu olarak bulunan 41 yaşındaki Mustafa Canyurt'u çeşitli yerlerinden sokarak ağır yaraladı. Yolda seyir halindeki otomobillere de giren arılar, çok sayıda vatandaşı yaraladı. Olay yerine UMKU, 112, Muğla Büyükşehir Belediyesi AKS ve trafik ekipleri geldi. Özel kıyafetler giyen ekipler, yaralılara olay yerinde müdahale etti. Yaralılar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Yolda uzun araba kuyrukları oluşurken yaklaşık iki saat ulaşım sağlanamadı. Polis, yoldaki sürücüleri dikkatli olmaları için anonslarla uyardı. Arı sokmasına bağlı şikayetlerin artması üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Muğla Arı Yetiştiriciliği Birliği üyesi arıcılar da kaza yerine gelerek, kovanları kamyonetlere yükledi. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, kazanın ardından üyelerini olay yerine sevk ettiklerini belirterek, "Devrilen kovanlar ve çevreye dağılan arıların toplanması için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

Öte yandan aynı yerde 2010 Eylül ayında da arı yüklü bir kamyon, freninin boşalması sonucu devrilmiş, kazada bir kişi hayatını kaybetmiş, beş kişi yaralanmış, yüzlerce kişiyi de arı sokmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla'da kovan kamyonu devrildi, dağılan arılar çok... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER