Gaziler teröre karşı yürüdü


Mecidiyeköy'de, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlardan oluşan bir grup terörü protesto etti. Sağanak yağmura rağmen Harbiye'ye kadar yürüyen grup, "Hepimiz Türk'üz, Kürt'üz, hepimiz askeriz, Mehmetçiğiz' yazılı pankartlar taşıdı.

Artan terör olaylarını protesto etmek için Mecdiyeköy'de toplanan şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlardan oluşan grup, ellerinde Türk bayrakları ile Harbiye'ye yürüdü. Sağanak yağmura rağmen eylemi sürdüren gruba, sürücüler de korna çalarak destek verdi. Grup, 'Şehit ve gazileri sevmeseniz de saygı duymak zorundasınız', 'Terörü destekleyen ve oy verenler şehitler sizden hesap soracak', 'Hepimiz Türk'üz, Kürt'üz hepimiz askeriz Mehmetçiğiz, hepimiz şehidiz, gaziyiz' yazılı pankartlar taşıdı.

Harbiye'deki Askeri Müze önüne kadar yürüyen grup adına burada basın açıklaması yapıldı. Şiddetli yağmur altında yapılan açıklamada, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği İstanbul Şube Başkanı Önder Çelik gaziler olarak son sözlerini henüz söylemediklerini belirtti. Çelik, "Biz nefesimizle boğarız, oralarda rahat duramazsınız. Vatan, bayrak, millet için görev yapan kahraman gazilerimize, Mehmetçiklerimize, polis teşkilatımıza Allah yardımcıları olsun diyoruz. Bayrak inmez, ezan dinmez, vatan bölünmez. Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde konuştu.

Derneğin Anadolu Yakası Şube başkanı Oktay Kaya da "Siz rahat ticaret yapın diye birileri orada polis olarak, asker olarak, güvenlik görevlisi olarak kanını, canını, vücudunun bir parçasını verip şehit oluyor. Bu memlekette toprak öyle kolay kazanılmadı. Bize kurşun sıkanlara oy verenleri, onları allayıp pullayıp şirinmiş gibi gösterip Meclis'e sokanlara şehit aileleri olarak hakkımızı haram ediyoruz" ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Gaziler teröre karşı yürüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER