Muğla'da öğrenciler yemekten zehirlendi


Muğla'da taşımalı eğitim kapsamında çeşitli okullarda okuyan yaklaşık 50 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Datça, Ula ve Yatağan ilçelerindeki çeşitli ilkokul ve ortaokullarda eğitim gören öğrencilere, dün öğle yemeğinde patatesli köfte, pilav ve salatadan oluşan menü verildi. Akşam öğrencilerden bazılarında mide bulantısı şikayeti ortaya çıktı. Öğrenciler, gıda zehirlenmesi şüphesiyle ilçelerindeki hastanelere başvurdu. Datça'da taşımalı eğitim verilen Kızlan, Cumalı Mustafa Kutluay ve Reşadiye Kazım Yılmaz okullarından 30 öğrenci, Datça Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Yatağan ilçesinde de Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi altı kişi mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Yatağan Devlet Hastanesi'nde, Ula ilçesinde ise Gölcük ve Karabörtlen mahallelerindeki okullarda eğitim gören 17 öğrenci de Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, hastaneye giderek öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldı.

Öğrenci velilerinden Kemal Çakmak, "Ortada bir ihmal söz konusu ise araştırılması gerekiyor. Evlatlarımız perişan durumda. Yetkililer tarafından açıklama yapılsın. Kimse bize bir şey söylemiyor." dedi. Ula Gölcük İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Esin Özcan ise, "Öğle yemeğinde patatesli köfte, salata ve pilav yedim. Midem bulanmaya başladı. Okul çıkışı eve gidince kusmaya başladım. İshal olunca hastaneye geldik ve serum taktılar." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla'da öğrenciler yemekten zehirlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER