Muğla'da öğrencilere bisiklet dağıtıldı

Muğla'da öğrencilere bisiklet dağıtıldı

Sağlık Bakanlığı'nca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, sağlıklı yaşam ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla Muğla'da 40 öğrenciye bisiklet ve kask dağıtıldı. Vali Amir Çiçek, Menteşe Şahidi Ortaokulu'nda düzenlenen dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, bisiklet kullanımının arttırılması için öncelikle araba kullanımının azaltılması gerektiğini söyledi.

İkinci etap bisiklet dağıtımı yapıldığını kaydeden Vali Çiçek, "Sağlıklı yaşamın en önemli araçlarından biri bisiklet kullanımıdır. Bu nedenle okul idarecilerimizin, öğrencileri bisikletle yaşama alıştırmalarını bekliyoruz. Herkes bisiklet kullanımını öğrenecek, bisikletle okula gelecek. Bu şekilde çocuklarımız, bir yandan spor yaparken diğer yandan obezitenin önüne geçerek sağlıklı bir yaşam sürecek. Amacımız, toplumu sağlıklı yaşatmak. Sağlıklı olalım ki zekâmız gelişsin, mutlu olabilelim. Bizim hedefimiz, mutlu bireyler yetiştirerek huzurlu bir toplum yaratmak. Bisikletli yaşama 'evet' diyoruz. Bisiklet kullanımını alışkanlık haline getirin." dedi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan ise Sağlık Bakanlığı'nca yürütülen proje kapsamında Muğla'da bugüne kadar 390 bisiklet dağıttıklarını, yıl sonuna kadar 840'a ulaşacağı belirtti. Proje kapsamında Menteşe ve Ula ilçelerindeki Şahidi, Gazeller, Bayır, Yerkesik, Akçaova, Gökova ve Karabörtlen ortaokullarından gelen 40 öğrenciye bisiklet ve kaskları, Vali Amir Çiçek ve diğer protokol üyeleri tarafından teslim edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla'da öğrencilere bisiklet dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER