Mülteci kadın dünyaya haykırdı: Yardım gelmezse çocuğumu öldüreceğim!


Edirne üzerinden Avrupa'ya ulaşmak isteyen ancak Büyük İstanbul Otogarı'nda kendilerine otobüs bileti satılmayan Suriyeliler insanlık dramı yaşıyor. Geceyi sokakta geçiren Suriyeliler, zaman zaman temel insani ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Yürekleri parçalayan çığlık ise iki çocuk annesi Khalaf Alkorde'den geldi. Zor durumdaki anne: "Hükümetten veya Birleşmiş Milletler'den yardım gelmezse buradaki Suriyeliler için oğlumu öldüreceğim." ifadelerini kullandı.

Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilerin İstanbul'daki duraklarından biri de Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı. Ancak bir kaç gündür bilet alamayan mültecilerin otogardaki bekleyişleri sürüyor. Geceyi otogarda dışarıda geçiren Suriyeliler, zaman zaman temel insani ihtiyaçlarını da karşılayamıyor. Her yaştan insan yerde yatıyor. Tuvalete girmek için uzun kuyruklar oluşturan Suriyeliler, zaman zaman seslerini de duyurmaya çalışıyor. 'Gitmek istiyoruz' sloganları atan mülteciler, Avrupa'ya ulaşmak için Trakya'ya gitmek istiyor.

Çok zor durumda olduklarını belirten iki çocuk annesi Khalaf Alkorde, anne ve babasının Suriye'de tutuklu bulunduğunu ve İstanbul'da tek başına yaşadığını aktarıyor. Hükümetten veya Birleşmiş Milletler'den yardım gelmezse buradaki Suriyeliler için oğlunu öldüreceğini dile getiren zor durumdaki anne, "Ayrıca buraya polis de gelirse oğlumu öldüreceğim. İnsanlar Suriye'de ölüyorsa, Almanya'ya gidip ölüyorsa burada ölsün daha iyi." ifadelerini kullanıyor.

'SU YOK, TUVALET YOK'

Savaştan sonra İstanbul'da yaşamaya başladığını belirten Aliya Ali de, "Geceleri çok üşüyoruz. Su yok. Tuvalet yok ne yapacağımızı şaşırdık. Avrupa'ya gitmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Ameliyat olmak için Almanya'ya gitmek istediğini aktaran tekerlekli sandalyeye mahkum olan Hüsam Jesmati ise, İstanbul'da Büyükçekmece'de oturuyor. Ameliyat ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Jesmati, "Burada ikamet çıkarmak çok zor. İlaç sıkıntısı var. Türkiye'de yardım etmiyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık." diye konuştu.

ÇARESİZ ANNE GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

Oğlu Cuvan'ın meshanesinin doğuştan problemli olduğunu gözyaşları içerisinde anlatan anne Ruşin Hachalil, "Cuvan, Suriye'de 3 kez ameliyat oldu. Türkiye'de de bir kez küçük bir operasyon geçirdi. Bunun tedavisi Avrupa'da yapılıyor. Ne olur bize yardım edin!" ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Mülteci kadın dünyaya haykırdı: Yardım gelmezse çocuğumu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER