Yunanistan'ın tek kadın lideri PASOK'u ayağa kaldırıyor


Yunanistan Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) lideri Fofi Gennimata, "Hep birlikte ekonomik krizden çıkabiliriz. Hiç kimse Yunanistan'ın ekonomik krizden çıkabilmesi için bu yükü tek başına kaldıramaz." dedi.

Yunanistan'da Pazar günü yapılacak erken genel seçimler öncesi siyasi partiler büyük mitinglerini Atina'da yapmaya başladı. Ülkede seçimlere katılan partiler içerisinde tek kadın lider durumundaki PASOK Genel Başkanı Fofi Gennimata, dün akşam mitingde konuştu. PASOK'ta 3 ay önce genel başkanlık koltuğuna oturan Gennimata, bitme noktasına gelen PASOK'u gösterdiği performans ile yeniden toparlamaya çalışıyor.

Ülkenin krizden çıkabilmesi için seçimlerin ardından büyük koalisyon hükümeti kurulması gerektiğini vurgulayan Gennimata, "Hep birlikte ekonomik krizden çıkabiliriz. Hiç kimse Yunanistan'ın ekonomik krizden çıkabilmesi için tek başına bu yükün altına giremez. Sloganımız: Hep birlikte bunu başarabiliriz ve başaracağız." dedi.

Seçmene "Gücünüzden bize güç verin. Bizler istikrarın güvencesi olalım. İşbirliğinin katalizörü olalım." çağrısında bulunan Gennimata, "SYRIZA ve Yeni Demokrasi Partileri aynı madalyonun farklı yüzleri. Demokratik koalisyon (PASOK-Demokratik Sol (DIMAR) arasındaki seçim koalisyonu) memorandumlardan çıkış yolunu gösterecek pusuladır." dedi.

Ülkenin tek kadın parti lideri Gennimata, "Bizler, Çipras tarafından en sert kemer sıkma önlemleri ile umudu yıkılan her bir Yunan ailesine umudu yeniden verebilmek için bugün buradayız." şeklinde seslendi.

PASOK'un seçimlerde yüzde 6,5'lik oy alabileceğine ilişkin anket sonuçlarına da değinen Gennimata, "Demokratik koalisyon, seçimlerin pozitif sürprizidir." ifadelerini kullandı. PASOK'un sosyal devletin ülkede yerleşmesi için geçmişte önemli katkılar sunduğunu anlattı.

Atina'daki mitingde PASOK önceki seçim mitinglerine göre daha coşkulu bir kalabalığın toplandığı gözlendi.

GÖĞÜS KANSERİNE RAĞMEN SİYASET DEDİ

3 ay önce sosyalist PASOK'un lideri seçilen Gennimata, seçim kampanyasında gösterdiği performans ile 2009'da yüzde 44, Troyka ile yapılan anlaşmaların ardından ise Ocak 2015'te yapılan son seçimlerde yüzde 4,68 ile bitme noktasına gelen PASOK'u yeniden toparlamaya çalışıyor. Son anketler PASOK'un yüzde 6,5'lik oy oranı ile üçüncü parti olabileceğini gösteriyor. PASOK'un seçimlerin ardından kurulması beklenen koalisyon hükümetinde yer alması bekleniyor.

Ülkenin seçimlere giren tek kadın lideri Gennimata, babası PASOK'un kurucu üyesi ve bakanları arasında yer alan Yorgos Gennimata'nın kızı. Yorgos Papandreu ve Evenagelos Venizelos'un PASOK liderliği yaptığı hükümetlerde İçişleri, Eğitim ve Sağlık bakanlıklarında bakan yardımcılıkları görevlerinde bulunmuştu. 1982 yılında PASOK gençlik kollarında siyasete atılan Fofi Gennimata, ilk defa 2000 yılında milletvekili seçilmişti.

2008 yılında meme kanseri teşhisi konmasına rağmen siyasi mücadelesini sürdüren Gennimata, 3 çocuk annesi. CİHAN
<< Önceki Haber Yunanistan'ın tek kadın lideri PASOK'u ayağa kaldırıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER