Servisçilerden plaka eylemi


Fatih'te toplanan servis şoförleri, taksi ve minibüslerde olduğu gibi kendilerine plaka verilmediği gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aylar öncesinde kendilerine verdiği sözün tutulmasını isteyen servisçiler, kontak ve yol kapatma tehdidinde bulundu.

Saraçhane Parkı'nda toplanan bir grup servis şoförü, ellerinde 'Aynı yolda değiliz, yolu da sattınız yolcuyu da', 'Halkın Meclisi'ne paranın gücüyle yön veren Albayraklar, İstab, İTO elinizi ekmeğimizden çekiniz plakamızı istiyoruz' şeklinde pankartlar taşıyarak, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları eşliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü. Burada bir süre belediye aleyhine slogan atan grup, açıklama yaptı.

Grup adına açıklama yapanHasan Hüseyin Arslan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine taksi ve minibüslerde olduğu gibi plaka verileceği sözü verildiğini ancak bu sözün aylar geçmesine rağmen yerine getirilmediğini söyledi. Taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda kontak kapatarak yol kapatma eylemi yapacaklarını belirten Arslan, "Cumhurbaşkanımızın Sinan Erdem Spor Salonu'nda servisçilerle buluşmasında verdiği plaka sözünü yerine getirmeyen, servisçilere; 'alışma yapıyoruz alt komisyona gönderdik uğraşıyoruz' diye oyalama taktiklerine girişen UKOME yöneticileri ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş Bey'in kameraların önünde açıklama yapmaması, resmi gazetede yayınlanmaması, İstanbul servisçi esnafını kışkırtmış, huzursuz etmiş, sokağa çıkın aşamasına getirmiştir. Kadir Topbaş Bey ve UKOME yetkililerine esnaf kardeşlerimizle buradan çağrı yapıyoruz; Kurban Bayramı'ndan önce Arefe gününe kadar Kadir Topbaş Bey'den plakanız İstanbul servisçilerine 25 Mayıs 2015 tarihinden önce servis aracı olanlara hayırlı uğurlu olsun diye açıklama gelmezse İstanbul halkına bundan sonra İstanbul'da oluşacak herhangi bir servisçi eylemlerinde trafik sıkışması, yol kapatılması gibi yaşanacak olumsuzlukların eylemlerin tek sorumlusu Kadir Topbaş ve UKOME yetkililerinindir. Biz servisçilere anlayışla yaklaşmalarını, bizimle birlikte Kadir Topbaş'a tepki göstermelerini bekliyoruz. Çünkü İstanbul çocuklarınızı, geleceğinizi biz servisçiler taşıyoruz. İstanbul halkına şimdiden destekleri için teşekkür ediyoruz. Halkımızdan biz servisçilere anlayışla, hoşgörüyle yaklaşmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Açıklama sırasında çevik kuvvet polisi de çevrede önlem aldı. Açıklamanın ardından 10 dakikalık oturma eylemi yapan sürücüler, olaysız şekilde dağıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Servisçilerden plaka eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER