Dr. Kamil Furtun'un katil zanlısı yargı karşısına çıkıyor


Samsun Tabip Odası Doç. Dr. Fatih Özkan, 29 Mayıs 2015'te görevi başında iken Op. Doktor Kamil Furtun'ı öldüren İsmail K.'nın yargılanacağı davaya bütün sağlık çalışanları adına müdahil olmak istediklerini belirtti. Doç. Dr. Özkan, sağlık çalışanlarını aynı gün davanın bakılacağı 18 Eylül'de Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi önünde yapacakları basın açıklamasına davet etti.

Türk Tabipleri Birliği, Op. Doktor Kamil Furtun'ın katilinin yargılanacağı duruşma günü sabahı adliye binası önünde bir basın açıklamasında bulunacak. Samsun Tabip Odası Doç. Dr. Fatih Özkan, "Samsun Tabip odası olarak, tüm Samsunluları, tüm sağlık çalışanlarını ve sağduyulu insanları Samsun Adliyesi'nde olmaya davet ediyoruz. Op. Dr.Kamil Furtun, tüm arkadaşları tarafından sevilen, birçok insanı sağlığına ve hayata döndüren, hepimize örnek gösterilen ve tam tabiriyle adam gibi adam olarak nitelendirilen bir meslektaşımızdı. Kendisini bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz. Yaşanan acının tarafı olarak Samsun Tabip Odası tüm Samsunlu sağlık çalışanları adına davaya katılma dilekçesi verecektir. Mahkemece talebimizin kabulü halinde, Dr. Furtun'un duruşmalarına katılan sıfatıyla takip edeceğiz." dedi.

Doç. Dr. Fatih Özkan, sözlerine şöyle devam etti: "Bizler Samsun'da görev yapan sağlık çalışanları olarak, can derdine düşüldüğünde hekimlik yapılamayacağını bir kez daha vurguluyor ve artık iş yerlerimizde korkusuzca görevimizi yapmak istiyoruz. Hasta yakınlarının haksız saldırılarına maruz kalmak istemiyoruz. Başka canlar yanmasın istiyoruz. Bu sorunun çözümüne dönük yapılması gerekenler pek çok ortamda defaten işlenmesine rağmen halen gerekli tedbirler ve düzenlemelerin yapılmadığı ve yetersiz olduğu net bir şekilde görülmektedir. Çok ivedi bir şekilde Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve medya gibi sorunun çözümünde etkin olması gereken paydaşlar, sorunun parçası olmaktan çıkıp ortak hareket ederek çalışma güvenliğimizi tesis etmelidir. Bu vesile ile tüm Samsun halkını sağlık çalışanlarına ve doktorlarına sahip çıkmaya davet ediyor Dr. Kamil Furtun başta olmak üzere görevi başında şehit edilen tüm sağlık çalışanlarımızı rahmetle anıyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Dr. Kamil Furtun'un katil zanlısı yargı karşısına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER