Muş'ta girişimcilik kursu


Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile İşkur İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri girişimcilik kursunun ilk etabı başladı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile İşkur'un ortaklaşa düzenledikleri girişimcilik kursu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası konferans salonunda devam ediyor. Girişimcilik kursunun 100 kişi kapasiteli olduğu, erkek ve kadınlara yönelik 18 ile 60 yaş aralığına hitap ettiği, okuryazar olan ve iş kurmayı planlayan kişilere yönelik olduğu ifade edildi. Uygulama ile ticari yapıyı anlama, plan yapma ve iş planını gerçekleştirme esasına göre verilen eğitimler ile yeni girişimciler ve ekonomik çeşitliliğin planlandığı, Muş'un ekonomik yapısını güçlendirmenin temel taşlarının oluşturulmasının hedeflendiği bildirildi.

Eğitimleri veren Nezir Toplu, esnaf odasının her türlü donanım ve ekibe sahip olduğu, başkanların bu konuda duyarlılıkla hareket ettiklerini, Türkiye'nin en yoksul ili olan Muş'ta bu gibi faaliyetlerin çok etkili olacağına inandıklarını, KOSGEB ve İşkur müdürlüklerinin eğitimlerdeki denetim ve hassasiyetlerini önemsediklerini vurguladı. Toplui Türkiye'nin en yoksul illerinden biri olan Muş ilinin KOSGEB desteklerinden yeterince faydalanılması gerektiğini, bu eğitimlerin de kaynakların verimli kullanılması adına çok değerli olduğunu ifade etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Muş'ta girişimcilik kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER