Mustafa Keser'den konservatuvar öğrencilerine 'taklitçi olmayın' tavsiyesi


Ünlü sanatçı Mustafa Keser, arabeskçileri taklit eden konservatuarlılardan şikâyetçi oldu. Keser, "Taklit edecekseniz niye konservatuara geliyorsunuz? Ferdi Tayfur'u taklit edecekseniz niye geliyorsunuz? Yazık yani. Buraya gelip başka arkadaşların kısmetlerine mani olmayın." dedi.

Mustafa Keser, Fatih Üniversitesi'nin Üniversitelerarası Müzik Festivali'ne (Music Fest 15) konuk oldu. Etkinlikte ünlü parçalarından 'Aklımda Fikrimde Hep Sen Varsın'ı dillendiren Keser, ardından gençlere şu tavsiyelerde bulundu:

"Siz siz olun, deneyimli isimlerden yararlanın. Tavsiyem şu, konservatuarda okuyorsunuz. Maalesef buradan mezun olup alanda sanat icra edenleri görüyor ve üzülüyorum. Niye üzülüyorum? Buralara gelip zaman, mekân, maddiyat gibi külfete giriyorlar. Birikimlerini uygulamaya dökmüyor, arabeskçileri taklit ediyorlar. Yazık yani. Taklit edecekseniz niye konservatuara geliyorsunuz? Ferdi Tayfur'u taklit edecekseniz niye geliyorsunuz? Buraya gelip başka arkadaşların kısmetlerine mani olmayın."

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Keser, müziğine nasıl başladığını şöyle anlattı:

"Mecburiyetten başladım. Şöyle; ben yüce Allah'ın hasletlerinden istifade ettim. Yüce Allah bana epey torpil yaptı. Yani zekâ ve kabiliyet verdi Allah. İki üniversiteyi okuyacağım tahmin ediliyordu, liseden sonra okumadım. Annem babamın yaptığı bir keman vardı, saklardı benden. Okumaz diye… Bizim kazada lise yoktu, Sivas'ta okudum. İlk sömestrden dönerken udum, bağlamam ve kemanım yanımda idi. Üç ayda her birini öğrendim, kadın bunu gördü ve saçını başını yoldu. Liseden sonra ekmek parası olarak musikiyi seçtim kendime. Baktım müzisyenim, ekmek paramı böyle elde ettim. 17-18 yaşında ülkenin en büyük sanatçılarına çalıyordum. Siz, siz olun kendinize hedef koyun çocuklar. Hedefi olmayanların başarı imkânı yoktur. Hedefiniz olsun. Hedefi olmayanları sevmem. Turlarken bile bir hedef olmalı. 'Çıktım hava alayım' gibi bir hedef olmalı. Kendime hedef koydum. 'Ülkenin en büyük müzik adamlarından olacağım' dedim. Memuriyet, gazetecilik yaptım. Müzik benim için devam etti."

Mustafa Keser, gençlere daha sonra tekrar buluşma ve parçalarını seslendirme sözü de verdi.

Öte yandan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhit Mert de Music Fest 15'in üniversitelileri bir araya getirdiğini anlattı. Mert, ayrıca şunları ifade etti:

"Sanata ve sanatçıya değer veren üniversitemiz bünyesinde böyle bir etkinlik yapılmış olmasından dolayı gurur duydum. Üniversiteler bilimin öğretildiği yerler olmasının yanında kültür ve sanat etkinliklerinin de icra edildiği eğitim yuvalarıdır. Bu nedenle akademik eğitim dışında yer alan kültürel ve sanatsal faaliyetler çok önemlidir. Esasında bu tür faaliyetler hayata bir bütün olarak bakmanın gereğidir. Hayatta sanata da yer açmak, sanatın içinde olmak gerekiyor. Öğrencilerimiz bu faaliyetler kapsamında başka üniversitelerden gelen arkadaşlarıyla bir mekânda buluşma imkanı buluyor."
CİHAN
<< Önceki Haber Mustafa Keser'den konservatuvar öğrencilerine 'taklitçi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER