Müzisyenler, otopark ücretlerinde indirim istedi


Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası (Müzik-Sen) Genel Başkanı Mehmet Çırıka, müzisyenler için Çankaya Belediyesi'nin otoparkında indirim yapılmasını talep etti.

Çankaya Belediye Başkanlığı'na konuyla ilgili yazılı başvuru yapan Genel Başkanı Mehmet Çırıka, Ankara Sakarya Caddesi ve civarındaki müzikli eğlence mekanlarında Müzik-Sen üyesi sanatçıların çalıştığını belirterek, sahnede kullanılan klavye, gitar, bateri, ses sistemi, sehpa, ampli gibi müzik icrasıyla ilgili tesisat ve enstrümanların beraberlerinde taşındığını hatırlattı.

Çırıka, özellikle sahne kıyafetleriyle müzik enstrümanlarının taşınmasının bir hayli güç olmakla beraber, sanatçıların otomobillerini mümkün olduğu kadar çalıştıkları işyerlerine yakın bir yere park etmelerinin onlara taşıma kolaylığı sağladığına işaret etti.

Çankaya Belediye binası altında bulunan otoparkın Sakarya Caddesi ve civarındaki eğlence işyerlerine yakın olmasının müzik sanatçılarının bu otoparkı tercih etmelerinde önemli bir etken olduğunu belirten Çırıka, otoparkın aylık abonelik ücretinin sanatçıların gelir düzeyine göre yüksek olmasının maddi yük oluşturduğunu kaydetti.

Müzik-Sen Genel Başkanı Mehmet Çırıka, bu nedenle Çankaya Belediyesi'ne ait otoparkın aylık abonelik ücretlerinde müzik sanatçılarına belirli bir oranda indirim yapılmasını yetkililerden talep etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Müzisyenler, otopark ücretlerinde indirim istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER