Nabi Avcı'nın 'gösterişçi intihar' ithamına soru önergesi


CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, ataması yapılmayan öğretmenler ile TEOG'dan düşük puan alanların intiharları için yaptığı 'gösterişçi intihar eylemi' yakıştırması nedeniyle tepki toplayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya intiharları nasıl tasnif ettiğini sordu.

CHP'li Ekici, konuya ilişkin verdiği soru önergesinde, AKP'nin 2002 seçimlerinden önce, atanamayan öğretmen sorununu çözeceği, öğretmen atamalarında sınav sistemini kaldıracağı, hükümeti kurduğunda tüm öğretmenleri göreve başlatacağı, öncelikli olarak eğitim sorununu çözeceği vaadiyle oy isteyip işbaşına geldiğini anımsattı. 2002'de açıkta kalan 70 bin öğretmen sayısının bugün 350 bine yükseldiğini, buna rağmen iktidarın 30 bin öğretmen kadrosu açarak sorunu daha da derinleştirdiğini kaydeden Ekici "Sınav sisteminde defaatle yaptığı değişikliklerle de öğrencilerin psikolojisini altüst etmiştir. Hal böyle iken, atanamayan öğretmenler ile sınavlarda düşük puan aldığı için intihar edenlerin 'gösterişçi' olarak nitelenmesi oldukça vahimdir." dedi.

Ekici, bu tespitlerin ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan şu sorulara yanıt vermesini istedi: "2002 yılından bugüne kadar atanamadığı için intihar ederek hayatını kaybeden ve intihar girişiminde bulunan öğretmen sayısı nedir? 2002 yılından bugüne kadar sınavlarda düşük not aldığı için intihar ederek hayatını kaybeden ve intihar girişiminde bulunan öğrenci sayısı nedir? Tıbben kullanıldığı belirtilen 'gösterişçi' intihar eylemi tanımlamasının dışında intihar tipleri var mıdır? 'Ciddi intihar eylemi' de bu terimlerin arasında mıdır? Öğretmen ve öğrenci intiharlarının gösterişçi mi, ciddi mi olduğuna nasıl karar verilmiştir? Hükümetleriniz döneminde eğitim sisteminde ve politikalarında yapılan yanlışlarla öğretmen, öğrenci ve velileri sürüklediğiniz bunalım sonrasında gerçekleşen intihar eylemlerini 'gösteriş' olarak nitelemeniz doğru bir yaklaşım mıdır?" CİHAN
<< Önceki Haber Nabi Avcı'nın 'gösterişçi intihar' ithamına soru önergesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER