Nakite sıkışan TOKİ’den ilginç kampanya!

AKP iktidarını baskın seçime zorlayan ekonomik krizin en önemli ayaklarından biri olan inşaat piyasasındaki sorunların açıklanandan daha da kötü olduğuna yönelik işaretler artıyor.

SHABER3.COM

Bu yıl uyguladığı yüzde 20 indirim kampanyasına rağmen yılın ilk çeyreğinde satış hedeflerini tutturamayan TOKİ ‘akıllara zarar’ bir kampanya daha başlatıyor. Yeni Şafak’ta yer alan haberlere göre TOKİ daha önce ev alan müşterilerine borçlarını peşin ödemeleri durumunda yüzde 20 indirim yapacak. Yarın başlayacak kampanyada asıl ilginç olan şartlar ise borcunun yüzde 25’ini ödeyen müşterilerin de bu kampanyadan yararlanabilecek olması ve nakit ödemelerde hiç parası olmayan müşteriler için anlaşmalı bankalardan yüzde 0.99’luk aylık faizle kredi çekme olanağının sağlanması. Özellikle peşin para yatırmak isteyen müşteriler için bankalardan piyasa şartlarından daha düşük oranla kredi sağlanacak olması, aynı zamanda bankaların TOKİ’ye dolaylı para aktarımının yolunu açıyor.

TOKİ’nin satışlarının ana bölümünü gerçekleştiren ve kurumun iştiraki olan Emlak Konut GYO yılık ilk 3 ayında 1.054 milyar liralık satış gerçekleştirirken, kurum indirim kampanyasına karşın yılın başında koyduğu 1.14 milyar liralık satış hedefini tutturamamıştı.

TÜİK verilerine göre bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye’de konut satışları düzenlenen tüm indirim kampanyalarına rağmen geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 6.7 düşüşle 304 bine inerken, sektör için en önemli gösterge olan ilk kez satılan konut sayısı yüzde 4.8 gerilemeyle 138 bin 800’e indi. Konut satışlarında ana belirleyici olarak görülen ipotekli yani banka kredisiyle gerçekleşen konut sayısı ise geçen yıla yüzde 28.5 azalışla 89 bine indi.

Öte yandan düzenlenen yeni kampanya hakkında bilgi veren TOKİ Başkanı Ergün Turan şunları söyledi:

    ‘Kampanyamızdan satışları 2016 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2016 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasına dâhil edilmemiştir.’
<< Önceki Haber Nakite sıkışan TOKİ’den ilginç kampanya! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER