Narkotik operasyonunda 350 kilo uyuşturucu ele geçirildi


Uluslararası bir uyuşturucu çetesini çökerten narkotik polisi, piyasada 'yeşil kokain' olarak bilinen 350 kilogram 'skank' isimli uyuşturucu maddesi ele geçirdi. Baskınlarda gözaltına alınan birisi yabancı uyruklu 5 kişi çıkarıldıkları adliyede tutuklandı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan bir ihbar üzerine uluslararası uyuşturucu ticareti yapan bir şebekeyi takibe aldı. Polis, şebeke elemanlarının Arnavutluk ve Kosova'dan İstanbul'a 'skank' isimli 'yeşil kokain' olarak tabir edilen uyuşturucu maddeyi soktuğunu belirledi. Ekipler şebeke üyelerinin buluşmaları, gittikleri yerleri bir süre fiziki ve teknik takibe aldı. Polis, geçtiğimiz Pazartesi akşamı Avcılar, Bakırköy ve Bayrampaşa'da şebekenin kullandığını belirlediği 2 otomobil, ev ve depoya eş zamanlı baskın yaptı. Narkotik ekipleri Bakırköy meydanda bulunan evde yaptıkları aramada 251 paket halinde 280 kilo, iş yerinde ise 41 paket halinde 43 kilo 530 gram, otomobillerde ise 25 paket halinde toplam 27 kilo skank ele geçirdi. Operasyonda toplamda yaklaşık 350 kilo uyuşturucu elde edildi.

Ekipler adreslerde aramalar sırasında 11 bin Euro, 16 bin 660 lira ve 2 otomobile el koydu. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheli sorgulanmak üzere Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler önceki Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye çıkarılan 7 şüpheliden birisi yabancı uyruklu 5 kişi tutuklandı, 2'si adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

operasyonunda-350-kilo-uyusturucu-ele-gecirildi-1960198.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Narkotik operasyonunda 350 kilo uyuşturucu ele geçirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER