Nefret operasyonu Diyanet'e sıçradı

Geçtiğimiz günlerde Denizli'de düzenlenen nefret operasyonunda müftülükte görevli vaiz, imam, müezzin, memur ile bir müftü yardımcısının da aralarında olduğu 13 kişi gözaltına alındı. Çeşitli camilerde görevli 7 imam ihraç edilirken 6 din görevlisi de başka illere tayin edildi. Yenipamukkale.com'da yer alan habere göre ülkücü imamı 'CHP'ye oy istiyor' diye suçlayıp ardından da paralel iftirasıyla görevinden ihraç ettiler.

Nefret operasyonlarında bu görüntüler yaşanıyor

VİDEO-ARŞİV


Yenipamukkale.com - Denizli Müftülüğü'nde içlerinde vaiz, imam, müezzin, memur ile bir müftü yardımcısının bulunduğu 7 kişi ihraç edilirken, 6 kişinin de görev yerleri değiştirildi. Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, ‘Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yürüttüğünü söyleyip sorumluluğu üzerinden atarak yüreklere su serpti(!)

Hiçbir basın kuruluşundan kimse de “bu atılan kişiler kimlerdir, gerçekten suç işlemişler mi?” diye bir ‘karşı görüş” alma ihtiyacı hissetmedi. Zaten araştırsalar ne olacaktı ki? Bizde aktif haberciliğe ister istemez biraz uzak kaldığımız için imam müftü yardımcısının bile ‘terör örgütü üyesi” olduğu haber açısından ‘flaş’ olan olaya geç bakabildik. Uzun uğraşlardan sonra ‘terörist(!)’ imamlara ulaştık! İhraç kararlarına baktığımda işin doğrusu bir hayli hayal kırıklığına(!) uğradım. Müftülükte çalışan eski imamlardan oluşan memurların ihraç gerekçesi tam bir acı komedi. Müftülük gibi bir kurumda çalışan kişilerin kendi arkadaşlarını vicdansızca harcayarak, Saray’a yaranabilmek cabasını herkes görebilir. Hadi hukuk bir yana üstelik müftülükte çalışan kişilerde Allah korkusu da mı olmaz insan gerçekten hayret ediyor!

ÜLKÜCÜ İMAMI NASIL CHP’YE OY İSTEDİ DİYE İHRAÇ ETTİLER?

İncelemeye Denizli Müftülüğü’nde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak çalışan Muharrem Gönen’le başlayalım. Gönen, Kamu-Sen’e bağlı Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkan Yardımcısı. Kamu-Sen’in Denizli kurucularından. Kamu-Sen’in eski Acıpayam temsilcisi. İhraç edilmeden önce memur olarak görev yapıyor ancak aynı zamanda eski bir ‘cami imamı’. Peki Gönen’in ihraç gerekçesinde ‘paralel’ iddiasıyla mı suçlanıyor? Ne dersiniz? Sıkı durun. Suçlama: CHP’ye oy istemek(!) Düz bir mantığa göre bir Türkiye Kamu-Sen yöneticisinin MHP’ye oy istemesi, mantıklı gibi gelebilir ancak CHP’ye oy istediği iddiada bulunmak akıllı kişinin düşüncesi olmasa gerek. 28 Şubat sürecinde de ülkücü bir profesör hocayı(mızı) şeriatçı suçlamasıyla(!) üniversiteden atmışlardı. Atılma sebebini haber yapmak için okuduğumda saçmada olsa kendine göre bir gerekçesi vardı. Bunda o da yok. Tamam suçlama veya iftira atın(!) Ama biraz yakışanı yapın! Mantıklı değil dedim aslında şu an kamuoyunda sürece göre kurnazca bir mantık yürütmeye çalışmışlar. Bir müftülük görevlisini ‘MHP yanlısı’ diye atsalar o camiadan tepki gelir. Şer’i hükümlerim öğretildiği bir kurumda kamuoyunda gazı almak için ‘laik, dinsiz…’ olarak gösterilen ‘CHP’ye oy istiyor’ diyelim. Açıkça yazmasakta el altından bir de ‘paralel’ dedik mi kimse itiraz edemez diye düşünmüş herhalde… Şimdi ihraç kararının verildiği belgeyi inceleyelim.


Bu karara göre Muharrem Gönen, güya 30 Mart mahalli idareler seçimi arifesinde İl Müftülüğüne gelen sivil bir vatandaşa AK Partiye oy verilmemesi gerektiğini, CHP ya da diğer partilere oy verilmesinin uygun olduğunu söylemiş! Bu sebeple hem vatandaşla hem de büro arkadaşlarıyla tartışma yaşamış. Benzer tutum ve davranışlarını sonraki zamanlarda da sürdürmesi sebebiyle… ‘siyasetle ilgilenme’ yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle görevine son verilmiş…



<< Önceki Haber Nefret operasyonu Diyanet'e sıçradı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER