Nefret operasyonunda son gelişme

Kayseri’de gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 4 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi. Trabzon'da da adliyeye sevk edilen 19 kişi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Böylece Trabzon'da gözaltına alınan 56 kişinin tamamı serbest kaldı.

Nefret mağduru kadınlar!

Video: Arşiv

Kayseri'de faaliyet gösteren Kılıçaslan Eğitim Vakfının Merkez Kocasinan İlçesi Gevher Nesibe Mahallesindeki bürosunda yaklaşık 10 ay önce yapılan aramalar sonunda el konan vakfa ait defter, belge, bilgisayar harddisk ve dijital materyallerin incelenmesi tamamlandı. 
KAYSERI'DE FETHULLAHCI TEROR ORGUTU/ PARALEL DEVLET YAPILANMASINA (FETO/PDY) YONELIK OPERASYONDA GOZALTINA ALINAN 4 KISI SAGLIK KONTROLUNDEN GECIRILDI.( FOTO:YASIN DALKILIC/KAYSERI(<a href='/haberleri/DHA' class='textetiket' title='DHA haberleri'>DHA</a>)

Yapılan inceleme sonrası vakıf yönetici ve çalışanları olduğu belirtilen N.S, N.S, M.K. ve A.A.A. gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan 4 kişi emniyette yapılan sorgulamalarının ardından sabah saatlerinde Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi adli tıp kurumuna getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. 
KAYSERI'DE FETHULLAHCI TEROR ORGUTU/ PARALEL DEVLET YAPILANMASINA (FETO/PDY) YONELIK OPERASYONDA GOZALTINA ALINAN 4 KISI SAGLIK KONTROLUNDEN GECIRILDI.( FOTO:YASIN DALKILIC/KAYSERI(DHA)

Vakıf yöneticileri sağlık kontrollerinin ardından adliyeye gönderildi. 

Operasyon çerçevesinde yurt dışında olduğu belirlenen İlhan M. hakkında ise yakalama kararı bulunuyor.

TRABZON’DA HERKES SERBEST

Trabzon’da yapılan ve 56 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, dün adliyeye sevk edilen 19 kişi de çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı. 

Böylelikle burs toplamak ve cemaate destek vermek gerekçesiyle gözaltına alınan, aralarında hamile ve 6 aylık bebeği olan kadınların da bulunduğu 56 kişiden tutuklanan olmadı.
<< Önceki Haber Nefret operasyonunda son gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER