NESO Başkanı Bilge: Silahlar sussun, siyaset konuşsun

NESO Başkanı Bilge: Silahlar sussun, siyaset konuşsun

Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası (NESO) Başkanı Abdulgani Bilge, sokağa çıkma yasağından dolayı vatandaşların ve esnafların zor durumda olduğunu söyledi. Bilge, "Halkımızın ve esnafımızın daha fazla tahammül edecek gücü ve takati kalmamıştır. Bu durum böyle devam etmemelidir. Artık yeter; silahlar sussun, siyaset konuşsun." dedi.

NESO Başkanı Abdulgani Bilge, yaptığı yazılı açıklamayla Nusaybin'de sokağa çıkma yasağının son bulması çağrısında bulundu.

Son 6 ay içerisinde meydana gelen olayların üzücü olduğunu ifade eden Abdulgani Bilge, "Olaylar neticesinde genelde Nusaybin halkımız ve özelde esnafımız büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştır. Özellikle son bir ay içerisinde 3-4 mahallede bulunan barikat ve hendekler nedeniyle beşinci kez uygulamaya konulan sokağa çıkma yasakları ve çatışmalı ortam, gerek halkımızın günlük yaşantısının gerekse esnafımızın iş ve ekonomik yaşantısının büyük bir felakete sürüklenmesine sebep olmuş ve bu felaket her geçen gün olumsuz etkisini ve acı yüzünü daha ağırlaşarak sürdürmektedir. Nusaybin halkının yıllardır özlemini çektiği barış, huzur ve güven umudu maalesef siyasetçilerimizin çatışmalı zeminden kurtulmanın ve her türlü sorunun çözülme imkanının olduğu sivil siyaset dilini geliştirememesi ve siyaset kurumunun çözüm üretmemesi veya üretememesi nedeniyle çok ağır bedellerle halkımızın yaşamını altüst etmeye sebep olmuştur." şeklinde konuştu.

Bilgi, çatışmalı ortamdan dolayı okullarda eğitim öğretimin, sağlık hizmeti başta olmak üzere diğer tüm hizmet alanlarında hizmetlerin tamamen durma noktasına geldiğini söyledi. İlçenin adeta ölü bir şehir görüntüsüne büründüğünü, insanların, yaşamlarından ciddi anlamda endişe eder hale geldiklerini dile getiren Bilge, "Başta çocuklarımız olmak üzere insanlarımız çatışma ve şiddetin yarattığı ve ilerde ağır sonuçlar doğuracak travmalar yaşamaktadır. İnsanlarımızın can ve mal güvenliği büyük tehlike altındadır. Çatışma ve şiddet ortamının en büyük mağdurlarından birisi de ekonominin ve toplumun temel dinamiği olan orta sınıf olarak da kabul edilen esnaflarımızdır. Son 1 ay içerisinde hendek ve barikatlar nedeniyle uygulamaya konulan sokağa çıkma yasakları ve çatışmalı ortam, esnafımıza adeta öldürücü darbeyi vurma niteliği taşımıştır. Bu durumun ileriki yıllara da olumsuz etkileri olacağı bir hakikattır. Esnafımız bu çatışmalı ortamdan büyük ölçüde etkilenmiş durumdadır. Bir çıkış yolu arıyor, ancak bulamıyorlar." ifadelerini kullandı.

Bilge, şöyle devam etti: "Taraflar, halkımızın ve esnafımızın taleplerine kulak vermesi gerekir. Sorunların halkımızın yaşamını altüst eden, anayasal, yasal, insani ve vicdani hakları olan yaşam hakkını tehlikeye sokan, çocuklarımızın eğitim hakkını ellerinden alan, seyahat, haberleşme ve yerleşme hakkını engelleyen eylemleri, hendekler, barikatlar ve bunun karşılığı olarak sokağa çıkma yasakları ve çatışmalarla çözülemeyeceğinin, çözüm yerinin sivil siyaset kurumu olduğu, sorunun demokratik yol ve yöntemlerle çözülmesi gerektiği gerçeği görülmelidir. Yaşadığımız çatışmalı ortam ve uzun yıllara dayanan sorunun ancak ve ancak herkesin kendini eşit ve kardeşçe hissedebileceği sivil, demokratik bir anayasanın bir an önce hayata geçirilmesi ile mümkün olduğu bir gerçektir. Halkımızın ve esnafımızın daha fazla tahammül edecek gücü ve takati kalmamıştır. Bu durum böyle devam etmemelidir. Artık yeter; silahlar sussun, siyaset konuşsun." CİHAN
<< Önceki Haber NESO Başkanı Bilge: Silahlar sussun, siyaset konuşsun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER