NESO Başkanı Bilge: Sokağa çıkma yasağı sonrası fırsatçılık ihbarları bizi üzdü

NESO Başkanı Bilge: Sokağa çıkma yasağı sonrası fırsatçılık ihbarları bizi üzdü

Nusaybin İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası (NESO) Başkanı Abdulgani Bilge, sokağa çıkma yasağı sonrası bazı esnafların fırsatçılık yaptıklarına dair çok sayıda vatandaştan şikayeti aldıklarını söyledi.

Nusaybin halkı olarak oldukça zor ve sıkıntılı günler yaşadıklarını ifade eden Bilge, "Bu ağır ve zor dönemde halkımızın günlük yaşamında ciddi olumsuzluklar ve sıkıntıların ortaya çıktığı bir gerçektir. Yaşanan olumsuzluklardan halkımızın bir kesimi değil tamamı etkilenmektedir. Tüm sorun ve zorlukların üstesinden ancak ve ancak halkımızın birlik beraberlik ve yardımlaşma duygusunu temel esas alarak gelineceğinin bilinmesi önemlidir. Hiçbir haksızlığa ve baskıya boyun eğmeyen halkımızın içinden geçtiğimiz bu zor günlerde yaşadığı olumsuzlukları kısa sürede atlatmak için hem maddi hem manevi desteğe ihtiyacı vardır. Bu desteğin sağlanmasında tüm kesimlerin ve sorumluluk makamında olanların daha fazla gayret içerisinde olmaları gerekmektedir. Nusaybin Esnaf Sanatkar Odası yönetimi olarak her zaman halkımızın ve esnafımızın yanında olduğumuz gibi bundan sonra da her türlü sorun ve taleplerinde halkımız ve esnafımızın önemli bir destekçisi olmaya devam edeceğiz." dedi.

Sokağa çıkma yasağı sonrasında bir kısım esnafın fırsatçılık yaptığını kaydeden Nusaybin İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdulgani Bilge, şunları ifade etti: "Özellikle hepimizi derinden sarsan ve üzüntüye sevk eden son sokağa çıkma yasağı sonrasında, bir kısım esnafımızın durumdan vazife çıkarırcasına fırsatçılık yaparak esnaf ahlakı ve ticaret ahlakına aykırı hareket ederek maalesef halkımızı adeta sömürme noktasında fiyat politikası uyguladıkları yönünde yoğun şikayetler almaktayız. Bu durum gerek esnaf ahlakı gerekse toplum vicdanı açısından sorunlu olup bizleri derinden üzmektedir. Hiçbir esnafımızın, halkımızın mağduriyeti ve mazlumiyeti üzerinden rant elde etme hakkı olmadığını özellikle belirtmek istiyoruz. Bu durum esnaf ahlakı ve vicdanlı hareket eden dürüst esnafımızın da zan altında bırakılmasına yol açmakta ve dürüst esnafımızın da mağdur olmasına sebep olmaktadır. Gün fırsatçılık yapma günü değil tam aksine birlik beraberlik içerisinde dayanışma yardımlaşma günüdür."

Bilge, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fırsatçılık yapan bazı esnaflarımız Nusaybin halkını da töhmet altında bırakmakta ve rencide olmasına sebep olmaktadır. Halkımız bu tür olumsuz davranışları asla ve asla hak etmemektedir. Biz Esnaf Sanatkarlar Odası yönetimi olarak her zaman esnafımızla iç içe olmaya, dertleriyle dertlenmeye, taleplerini en üst makamlara iletme ve sorunlarını çözme noktasında sürekli bir gayret içerisinde olduk. Bundan sonra da esnafımızın sorunlarıyla sürekli ilgilenme noktasında kararlı duruşumuzu koruyacağız.
Bununla birlikte değerli esnafımızın da gerek kendi saygınlıklarını kaybetmemek gerekse büyük bir bölümü yoksul olan halkımızı daha fazla mağdur etmemek ve Nusaybin halkımızı dışarıya karşı rencide edecek bir durum ortaya çıkarmamak adına fırsatçılık yapan kimselere karşı uyanık olmaları, bu tür rantçı davranış içerisine girenleri teşhir etmeleri ve halkımızın sömürülmesine göz yummamaları konusunda hassas davranmalarını bekliyoruz. Yapılan davranışın her şeyden önce 'Kul hakkı' olduğu birçok yetim, garip gurabanın hakkının yenmesi anlamına geldiğinin bilinmesi gerekmektedir."

CİHAN
<< Önceki Haber NESO Başkanı Bilge: Sokağa çıkma yasağı sonrası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER