'Nevruz Bayramı' Kırşehir'de törenle kutlandı


Kırşehir Valiliği tarafından 21 Mart Nevruz Bayramı törenle kutlandı. Ankara ve İstanbul'da yaşanan terör olayları nedeni ile kutlamaların eğlence bölümü iptal edildi.

Ankara caddesi üzerinde Kırşehir Valiliği önünde gerçekleşen 21 Mart Nevruz kutlamalarında öğrenciler Türk devletlerini temsil eden bayraklarla katılımcıları karşıladı. Düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Belediye Başkanı Vekili Veli Şahin, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Polis ekipleri tören alanında geniş güvenlik önlemleri alarak girişlerde kontrol yaptı.

Vali Şentürk yaptığı konuşmada, Nevruz'un baharın başlangıcını simgelediğini bolluk ve bereketin müjdecisi olarak yüzyıllardır Türk toplumunda bayram olarak kutlandığını söyledi. Anadolu'da ve Orta Asya'dan Balkanlara kadar olan coğrafyada barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin bayramı olarak Nevruz'un kutlanmakta olduğunu anlatan Vali Şentürk, "Nevruz, Türk kültürünün yayıldığı her bölgede köklü ve zengin bir geçmişe sahiptir. Hepimizin malumu olduğu üzere, baharın gelişiyle birlikte tabiat yeniden hayat bulmaktadır. Bu nedenle Nevruz, tabiat için aynı zamanda yeni bir diriliş ve uyanış anlamına gelmektedir. Bu duygularla, milletimizin ve tüm Kırşehirlilerin Nevruz Bayramı'nı kutluyorum." dedi.

Nevruzla ilgili şiirlerin okunduğu programda, Vali Şentürk ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından Nevruz Ateşi yakılarak demir dövüldü. Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Mahmut Sarıkaya'nın Nevruz'un kültürünün yeri ve önemini belirten bir konuşma yaptığı program, katılımcılara Ahi helvası ikram edilmesi ile sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Nevruz Bayramı' Kırşehir'de törenle kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER