Nezle ve gribe doğal antibiyotik; yıllanmış sarımsak ekstraktı


Yıllanmış sarımsak ekstraktının nezle ve grip zamanlarında tüketilmesi halinde doğal bir antibiyotik olduğu ifade edildi. 7 yıldır yıllanmış sarımsak ekstraktı üreten Abdullah Yılmaz, ürünün nezle ve grip dışında, damar açıcı, hipertansiyon, kolesterol ve tiriglesirit düşürücü bir özelliğinin olduğunu söyledi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tanıtım günlerine katılan sarımsak ekstraktı üreticisi Abdullah Yılmaz, ürünün Türkiye'de tek olduğunu ifade etti. 7 yıldır bu işle uğraşan Jeoloji Mühendisi Yılmaz, ekstraktın Avrupa ve Amerika'da bilinen ama Türkiye'de fazla bilinmeyen bir ürün olduğunu kaydetti. Yılmaz, ürüne 'Yıllanmış sarımsak karışımı' da dendiğini ifade etti.

Ekstraktın yapılışı hakkında bilgi veren Yılmaz, ürünün sarımsak, sirke, limon ve su karışımından yapıldığını ve herhangi bir katkı maddesi içermediğine dikkat çekti. Yılmaz, önemli olanın ürünün minimum 6-10 ay arasında bekletilmiş olması gerektiğini söyledi. Yılmaz, "Elimdeki ürün 2 yıl beklemiştir. Durdukça hem kalitesi, hem fiyatı artar." diye konuştu.

"NEZLE, GRİP TEĞET GEÇER"

Ürünün faydaları hakkında konuşan Yılmaz, şöyle devam etti: "Damar açıcı hipertansiyon, kolesterol ve tiriglesirit düşürücü bir özelliği var. Özellikle böyle nezle ve grip zamanlarında kullanırsanız doğal antibiyotiktir. Nezle, grip teğet geçer. Karaciğeri koruyucu özelliği vardır. Akciğeri de temizleyici özelliği vardır. İnsanlarımızın artık damar problemleri var. Kalpte yağlanmaları var. Obeziteden dolayı insanlarımızda kilo problemi var. Bu tabi kandaki yağlanmaları da artırıyor. Genellikle kolesterol ve trigliserit hastalığına yol açıyor. Bunun en büyük özelliği Kastamonu Taşköprü sarımsağından olması. Kastamonu Taşköprü sarımsağının da en büyük özelliği içindeki allisin ve alliin oranı çok yüksek. Bu da kokusundan kaynaklanıyor. Selenyum ve germenyum gibi elementler çok faydalı. Vücutta çok az bulunan ve vücuda çok faydası bulunan ürünler."

"KULLANDIĞINIZ ZAMAN GÖĞÜS BÖLGESİNDE BİR AÇILMA HİSSEDECEKSİNİZ"

Abdullah Yılmaz, ürünle ilgili şu bilgileri verdi: "25 lira bir ay giden bir kür, 50 lira 2 ay giden kür, 100 lira da 4 ay giden kür. Eğer ki deneme boyunu kullanmak istiyorsanız, nezle grip zamanlarında bir aylık kür yaptığınız zaman çocuklarınıza dahi kullanabilirsiniz. 2 aylık kürü kullandığınız zaman kolesterol ve trigliserit düşürücü bir özelliği vardır. Bunu kullanın, bir tahlil yaptırın, doğal olarak kolesterol ve trigliseritin düştüğünü görürsünüz. Büyük boyları damardaki kireçlenme ve yağlanmalarda çok iyidir. Kullandığınız zaman göğüs bölgesinde bir açılma hissedeceksiniz. Yokuş çıkarken veya yürüyüşünüzdeki mesafe artacak."

"SABAHLEYİN AÇ KARNA KAHVALTIDAN YARIM SAAT ÖNCE BİR YEMEK KAŞIĞI ALACAKSINIZ"

Ürünü kullanma şeklini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti: "Sabahleyin aç karna kahvaltıdan yarım saat önce bir yemek kaşığı alacaksınız. Düzenli olarak kullanacaksınız. Hiçbir şey eklemeye gerek yok. Çocuklara bir tatlı kaşığı verilebilir. Tadı çok güzel. Limon aromalı. İçinde tuz yoktur, böbrek hastaları da kullanabilir." CİHAN
<< Önceki Haber Nezle ve gribe doğal antibiyotik; yıllanmış sarımsak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER