Nijer'de, Devlet Başkanı seçimleri Pazartesi sona erdi


Nijer'de yaklaşık 7 buçuk milyon seçmen on beş aday arasından devlet başkanını seçmek için sandık başına gitti. Batı Afrika Barış Ağı'nın (WANEP) 7 bin kişi ile gözlemci olarak hazır bulunduğu seçimler materyal ve personel eksikliği gibi sebeplerden
pazartesi günü sona erdi.

WANEP'in verdiği bilgilere göre pazar günü oy kullanılan yerlerdeki sandıklarda sayım başlarken, diğer yerlerde, oylama ve sayım devam etti.

Seçmenler, kamyon ve otobüslerle topluca oy kullanacakları şehirlere taşındı. Seçim işleyişinin yavaşlamasına sebep olarak bir çok Nijerlinin kimliğinin olmaması dolayısıyla kimliğini teyit etmek için iki şahitle oy kullanmaya gelmesi gösterildi.

Başkanlık koltuğu için yarışan adaylar, bu ve benzeri durumların değişik şaibeleri de beraberinde getireceğini ve
sonuçların en geç beş gün içinde ilan edilmesinin şart olduğunu ifade etti.

Başkan adaylarından Seïni Oumarou Radyo Tenéré'ye yaptığı açıklamada, "Niamey ve birçok yerde mükerrer oy kullanma ve oy sayımıyla ilgili endişelerimiz var." diye konuştu.

Öte yandan halihazırdaki başkan Mahamadou İssoufou yaptığı açıklamada "Seçim sonuçlarının tek kazananı Nijer halkı olacak. Güçlü bir Nijer için, istikrara ve demokratik kurumlara çok ihtiyacımız var." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Nijer'de, Devlet Başkanı seçimleri Pazartesi sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER