Numune Hastanesi başhekimi istifa etti


Araştırma ve bölge hastanesi olacağı söylenmesine rağmen devlet hastanesi olarak hizmete giren yeni Numune Hastanesi yöneticisiz kaldı. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesiyken Numune Hastanesi'ne yönetici ve başhekim olarak atanan Prof. Dr. Hayati Öztürk, görevinden istifa etti. 2015 yılı başında göreve gelen Öztürk, 10 ay görevde kaldı.

Geçen günlerde görevinden ayrılan ve doktorlarla vedalaşan Öztürk'ün yeniden üniversitedeki görevine dönmesi bekleniyor. Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hayati Öztürk, 10 ay önce Doç. Dr. Hilmi Ataseven'in yerine atanmış ve Sivaslılara daha kaliteli hizmet vermek amacı ile göreve geldiğini ifade etmişti.

DEVLET HASTANESİ KAPATILIYOR

Bu arada İstasyon Caddesi'ndeki Sivas Devlet Hastanesi'nin yataklı ve acil servislerinin de kapatılarak yeni hastaneye taşınma süreci işletiliyor. Kamuoyunun karşı çıkmasına rağmen Sivas'ın yüzde 50'ye yakınının hasta yükünü çeken Devlet Hastanesi'ni kapatma girişimi eleştirilere neden oluyor. Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yavuz Orak'ın Sağlık Bakanlığı'nın direktifi doğrultusunda sivil toplum kuruşları ve sağlık sektörünün görüşünü almadan yapmaya çalıştığı bu hamlenin Sivas'a büyük zarar vereceği ifade ediliyor. Bu konuda TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ile Sivas milletvekillerinin Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimde bulunması bekleniyor. TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivaslıların istemediği hiç bir projenin yapılmayacağını' belirtmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Numune Hastanesi başhekimi istifa etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER