Nusaybin'de evleri zarar gören halk göç ediyor


Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir ayda 5 kez uygulamaya giren sokağa çıkma yasağı ve çıkan çatışmalarda evleri zarar gören binlerce vatandaş, yasağın kalkmasıyla birlikte göç etmeye başladı. İlçe esnafının ise iflasın eşiğine geldiği bildirildi.

Nusaybin Kaymakamlığı tarafından ilçede bir ay içinde 5 kez uygulamaya konulan sokağa çıkma yasaklarında hendeklerdeki bombaların patlaması sonucu ve güvenlik güçlerin YDG-H'liler arasındaki çatışmalar nedeniyle evleri zarar gören binlerce vatandaş bir daha zarar görecek diye tamir etmemesi dikkat çekti. Kış mevsimi nedeniyle evleri oturulamaz durumda olan insanlar 6 Aralık'ta 4 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağının 9 Aralık'ta saat 17.00 itibariyle kaldırılmasının ardından 3 gündür binlerce insan evlerini başka mahalleye taşıdığı yada başka şehre göç etti.

Öte yandan ilçede oturabilir durumda ve olaylardan fazla etkilenmeyen ev kiraları da yüzde yüz arttı. Daha önce kirası 300 lira olan bir evin kirası olaylar sonrası 600 liraya yükseldi.

İlçede yaklaşık 2 aydır, doğru dürüst iş yerini açamayan esnaf da iflasın eşiğine geldi. Binlerce kişi İstanbul gibi büyük şehirlere göç etti.

İlçenin ana caddesi olan Çağ Çağ caddesindeki alt geçit, Veysike kavşağı ve 4 mahalle çevresinde olan mahalle girişlerinde konumlanan zırhlı özel harekât polis araçları, bölgeye sivil araçların girişlerine izin vermiyor. halk-goc-ediyor-1965624.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Nusaybin'de evleri zarar gören halk göç ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER