Nusaybin'de öğrencilerin büyük kısmı korkudan karnelerini alamadı


2015-2016 eğitim ve öğretim yılı yarı tatili nedeniyle özellikle Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ilçelerinde eğitim gören birçok öğrenci güvenlik korkusu yüzünden karnelerini almaya gidemediği belirtildi. Şırnak'ın İdil ilçesinde ise sokağa çıkma yasağı uygulanacağı söylentisi üzerine öğrenciler karne almak için okula gitmedi.

NUSAYBİN'DE 6 MAHALLEDE YAŞAYAN ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ ALMAK İÇİN OKULA GİTMEDİ

Özellikle Nusaybin ilçesinde 16 gün boyunca yaşanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle yaklaşık 20 bin öğrencinin eğitimi aksamasına neden oldu. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı yarı tatili nedeniyle bugün ilçede yapılan karne dağıtımında hendeklerin bulunduğu 6 mahallede yaşayan öğrencilerin yüzde 40'ı güvenlik korkusu yüzünden karnelerini almak için okula gitmedi.

DARGEÇİT İLÇESİNDE ÖĞRENCİLER KORKUDAN AİLELERİ İLE BİRLİKTE KARNELERİNİ ALMAK ZORUNDA KALDI

Dargeçit ilçesinde de bazı öğrenciler karnelerini almak için okula gitmediği ifade edildi. İlçede okulların açık olduğu fakat güvenlik korkusu yüzünden öğrenciler karnelerini almak için okula gidemediği belirtildi. Bazı öğrenciler aileleri ile birlikte karnelerini almak için okula gittiği görüldü. İlçede yaşanan çatışmalar nedeniyle Aralık ayında 19 gün boyunca sokağa çıkma yasağı uygulandı. Bu yasak süresinde 8 bin öğrenci 25 gün boyunca okula gidemedi.

İDİL'DE ÖĞRENCİLER SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÖYLENTİSİ ÜZERİNE KARNE ALMAK İÇİN OKULA GİDEMEDİ

Bölgede yaşanan çatışmalarda en çok etkilenen iller arasında yer alan Şırnak'ın İdil ilçesinde ise sokağa çıkma yasağı ilan edileceği söylentileri nedeniyle binlerce öğrenci karnelerini alamadığı belirtildi. Sokağa çıkma yasağı söylentileri üzerine aileler çocuklarını alarak ilçeyi terk etmeye başladı. Okulda bekleyen öğretmenler de kalan öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra ilçeyi terk ettiği ifade edildi. İlçede kalan diğer öğrenciler ise okullara giderek, karnelerini velileri ile birlikte almak zorunda kaldı. CİHAN
<< Önceki Haber Nusaybin'de öğrencilerin büyük kısmı korkudan karnelerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER