O işadamlarının tamamı serbest

Libadiye'de sohbette biraraya gelen 17 işadamı skandal bir şekilde gözaltına alınmıştı.

O işadamlarının tamamı serbest

Kur'an sohbeti baskınında gözaltına alınan 17 kişinin tamamı serbest bırakıldı. Anadolu Adliyesi'nde yapılan savcılık soruşturmasından sonra akşam 22:30 sıralarında açıklanan kararda adli kontrol tedbiri konularak  12 kişinin serbest bırakıldığı açıklandı. 2 Eylül'de Üsküdar'da gözaltına alınanlardan 5'i emniyet ifadelerinden sonra hemen serbest bırakılırken, 12'si adliyeye sevk edilmişti.

Adliye dışında bekleyen ailelerin kararın açıklanmasından sonra sevinç gözyaşı döktü. Hukuk skandaların bir birini takip ettiği soruşturmada tatil günü olmasına rağmen Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun'un adliyeye gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Başsavcının adliye gelmesi normal karşılanmadığı gibi kafalarda soruşturmayı yürüten savcılar üzerinde baskı kurmaya yönelik olduğu fikrini oluşturdu.

8 SAAT NEZARETTE BEKLETİLDİLER

'Sohbet baskını'nda gözaltına alınan 17 kişiden 5 emniyet işlemlerinden sonra serbest bırakılmıştı. Diğer 12 kişi ise savcılık sorgusu için sabah saat 07:00 sıralarında Anadolu Adliyesi'ne sevkedilmişti. Savcılar adliyede olmasına rağmen 8 saate yakın nezarette bekletilen işadamları daha sonra tek tek sorgulamaya alındı. Avukatlar müvekkillerine  “Herhangi bir gazeteye abone misiniz? Kurban bağışı yapıyor musunuz? Fethullah Gülen'i tanıyor musunuz?” gibi suç unsuru taşımayan eylemler hakkında  sorular sorulduğunu belirtti. 'Sohbet Baskını'nın "Mushab" isminde bir gizli tanığın yönlendirmeleriyle yapıldığı iddia edilirken, hukuk dışı yapılan baskınının sohbet gününe getirilmesinin bilinçli olup algı oluşturmaya yönelik olduğu söylendi.

SKANDALLAR BİTMEK BİLMEDİ

Soruşturma da yaşanan skandallar bitmek bilmedi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Önerge'nin, arama kararında işadamları hakkında herhangi bir delil olmamasına rağmen terör örgütüne yardım iddiasıyla gözaltı kararı çıkarttığı iddia edildi. Açıklanan kararla birlikte havuz medyasının günlerdir algı oluşturmaya yönelik yaptıkları haberlerinde yalan olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu.

<< Önceki Haber O işadamlarının tamamı serbest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER