Odun toplarken parçalanan eli, kasık bölgesine dikilerek kurtuldu


Sol elinde ciddi bir yaralanma ile hastaneye getirilen Özgür Yıldız, son yıllardaki tedavi yöntemlerinden bir tanesi olarak bilinen 'Kasık Flebi' operasyonu ile sağlığına kavuştu.

Ortopedi ve Travmatoloji Op. Dr. Tural Ahmad, yapılan operasyon hakkında açıklamalarda bulundu. Dağda ailesine yardım etmek için odun toplarken elini parçalayan hasta Özgür Yıldız'ın dış merkezde ilk tedavisi yapıldıktan sonra hastaneye getirildiğini kaydeden Ahmad, "İlk muayenesinin ardından sol elinde ciddi doku kaybı tespit ettiğimiz Yıldız için operasyonun en acil şekilde gerçekleştirilmesini sağladık. Parmak kemikleri açıkta olan hastamızın yarası ameliyathane şartlarında suni emici süngerlerle örtülerek takip edildi. Doku zedelenmesinin derin ve geniş olması sebebi ile elin enfeksiyon kapması ve kaybedilme riski çok fazlaydı. Bu sebeple iki kez temizleme işlemi yapıldıktan sonra elinin kasık bölgesinde hazırlanan yatak kısmına dikilmesini planladık." diye kaydetti.

'HASTANIN PSİKOLOJİSİNE DİKKAT EDİLMELİ'

Sadece ameliyat değil, hastanın psikolojik sorunlarının da düşünülmesi gerektiğini dile getiren Ahmad, "Bu süreç içerisinde hastanın yaklaşık 2-3 hafta eli kasığında durması gerektiği için kişinin bilinçlendirilmesi de gerekiyor. Özetle sadece operasyon başarısı yetmiyor. Burada hastanın disiplinide oldukça önemli bir durum." dedi.

3 haftaya kadar eli karnına yapışık yaşayan Özgür Yılmaz'ın eli ikinci bir ameliyat ile kasığından ayrıldığını açıklayan Ahmad, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Bu operasyonu sadece bölgesel olarak düşünememekte önemli bir nokta. Hastanın bir bütün olarak algılanması gerekiyor. Örnek verecek olursak; hasta denize girdiğinde kasık bölgesinden alınan doku 'Bikini Kesiği' diye, tabir ettiğimiz bir operasyon izi olduğu için de psikolojik olarak kendini kötü hissetmeyecek. Sonuç itibari ile hem görünüş hem de fonksiyonel açıdan elin kullanımı ile ilgili hiçbir sıkıntının olmaması, hastamızın sağlığına kavuşup taburcu olması, Prof. Dr. Mehmet Binnet ile birlikte hastane ekibi olarak böyle başarılı bir operasyona imza attığımız için oldukça mutluyuz."

CİHAN
<< Önceki Haber Odun toplarken parçalanan eli, kasık bölgesine dikilerek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER