Öğrenciler buldukları para cüzdanını öğretmenlerine teslim etti

Öğrenciler buldukları para cüzdanını öğretmenlerine teslim etti

Çankırı'da Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi 10. sınıf öğrencileri Timurhan Gürler ile Sercan Yıldız; okul çevresinde buldukları, içerisinde yaklaşık 180 TL olan para cüzdanını sınıf öğretmenleri Şener Pehlevan'a teslim etti. Sınıf öğretmeni ve öğrencileri makamında kabul eden İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, olaydan duyduğu memnuniyeti belirterek öğrencilerinin bu davranışının herkese örnek olması gerektiğini ifade etti.

Yazıcı, "Sizleri, sizleri yetiştiren başta aileniz olmak üzere tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Sizi yetiştiren insanlara en güzel hediyeyi verdiniz. Bundan sonraki yaşamınızda da böylesi nice güzel davranışlar sergilemenizi temenni ediyorum." dedi.

Okul Müdür Vekili Üzeyir Çelik de bu davranışı sergileyen öğrencilerin okullarından çıkmasının kendilerine ayrı bir mutluluk verdiğini belirterek, "Şener Bey konuyu benimle paylaştığında tarifsiz duygular yaşadım. Bu gençler topluma paradan daha değerli şeyler olduğunu hatırlattı. Kendileriyle gurur duyuyorum" dedi.

Öğrenciler Timurhan Gürler ile Sercan Yıldız, para cüzdanını bulduklarında hiç tereddüt etmeden sınıf öğretmenlerine verdiklerini belirterek "Cüzdandakiler bizim hakkımız değildi. Ailemizden ve okulda öğretmenlerimizden aldığımız terbiye bizim cüzdanı teslim etmemiz gerektiğini hatırlattı. Bizler de hiç tereddüt etmedik. Bu davranışımızdan dolayı da çok mutluyuz." sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Şube Müdürü Muammer Öztürk öğrencileri 'Teşekkür Belgesi' ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Para cüzdanı tutanak karşılığı Belediye Zabıta ekiplerine teslim edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenciler buldukları para cüzdanını öğretmenlerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER