Öğrenciler, Çanakkale ruhunu gezici müzede tanıdı

Öğrenciler, Çanakkale ruhunu gezici müzede tanıdı

ANTALYA (CİHAN)- Antalya Manavgat Belediyesi, ülkenin tek gezici müzesi olan Gaziler Vakfı Çanakkale 1915 100. Yıl Etkinlikleri Gezici Müzesi'ni 2. kez kente getirdi. Müzenin 5 yıl içinde Türkiye'nin 81 ilini gezdiği belirtildi.

İkinci defa Manavgat'a gelen gezici müzenin açılışı Atatürk Kültür Merkezi'nde açıldı.
Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı nedeniyle daha fazla anlam kazanan serginin açılışına Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belediye meclis üyeleri ile belediye birim müdürleri katıldı. Serginin açılışında çeşitli ilköğretim okullarından gelen öğrenciler de yer aldı.

Çanakkale Gezici Müzesi Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, savaşta kullanılan malzemeleri içeren 4 bin parça sergiyi ziyarete gelenlere tanıttı. Öğrencilerin, Çanakkale savaşlarına ait görsel ve savaş ve hatıralarını anlatan resim ve tablolar, temsili mezar ve şehitlikler, hastane çadırı, gerçek ebat ve kıyafetleriyle askerlerden oluşan sergiyi izlerken oldukça duygulandığı gözlendi. Sergide 1915 yılı çekimi olan 30 dakikalık özel bir belgesel de öğrencilere izletildi. Sergide gösterime çıkarılan mermiler, silahlar ve özellikle o günlerde giyilen savaş giysileri öğrencilerin ilgisini çekti. Sergideki Manavgat'tan şehit düşen vatan evlatlarının isimlerinin yazdığı mezar taşları ise herkesin gözlerini yaşarttı.

Müze Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, 5 yıldır müzenin Çanakkale'ye giderek oraları göremeyen vatandaşlar için Türkiye'nin her yerini gezdiğini, 100. yıl etkinlikleri kapsamında ise Akdeniz Bölgesi'ni ziyaret ettiklerini kaydetti.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kültür hizmetleri kapsamında 1 hafta boyunca öğrencilerin ücretsiz olarak müzeyi gezebileceklerini söyledi. Sözen, gezici müze ile ilgili şu bilgileri verdi: "Çanakkale müzesini öğrencilerimizin ve çocuklarımızın görmesi manevi anlamda büyük değer taşıyor. Bu yıl Çanakkale Savaşlarının 100. yılı olması ayrı bir duygu katıyor. Çocuklarımız bu vatan topraklarının ne kadar zorluklarla kazanıldığını bu sergiyle bir kere daha kavramış olacak. Tüm Manavgat halkını sergiyi izlemeye davet ediyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenciler, Çanakkale ruhunu gezici müzede tanıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER