Öğrencilere 'Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yöntemleri' semineri verildi


Siirt Özel Celal Değer İlkokulu ve Ortaokulu, 8.sınıf öğrencilerine yönelik yaklaşan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı öncesi 'Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yöntemleri' konulu seminer düzenledi. Seminer sonunda öğrenciler 'Başaracağız' diyerek TEOG sınavının kalemini kırıp stres attı.

Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehberlik (PDR) Uzmanı, Aile Danışmanı Davut Bayazıt tarafından verilen seminerde, öğrencilere TEOG sınav sistemi ile sınav kaygısının önüne nasıl geçilebileceği anlatıldı.

Bayazıt, TEOG sisteminde öğrencinin toplam 12 sınava gireceği, ilk 6 sınavın 25-26 Kasımda, ikinci 6 sınavın ise 27-28 Nisan tarihlerinde yapılacağını ifade etti.

Sınav kaygısının, aslında kişiye rahatsızlık veren olayın kendisinden değil, o olayın kişi için taşıdığı anlamdan kaynaklandığını dile getiren Bayazıt, "Yaş grubu itibariyle ergenlik çağında duygusal bir yapı içerisinde bulunan öğrencilerimizde, yaklaşan sınav öncesinde sınav kaygısının olması normal. Ancak çok az ve çok yüksek düzeyde kaygının öğrencinin başarısının düşmesine neden olabileceğini söyleyebiliriz. Sınav kaygısından kurtulmak için düzenli egzersizlerin yapılması gerekiyor. Çünkü düzenli fizik egzersizlerinin vücuda, serotonin (mutluluk hormonu) denen bir maddenin salgılanmasını sağladığından dolayı bireye huzur, dinlenmişlik ve rahatlık duygularını yaşatıyor." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Öğrencilere 'Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yöntemleri'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER