Döşemealtı'daki imarlı alanlar yatırımcı bekliyor


Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçedeki imar alanlarının çoğunun boş olduğunu söyledi. Genç, söz konusu alanların büyük bir bölümünün ise sanayiden spora, eğitimden kültüre, sanattan sağlığa kadar bu alanlarda yatırıma uygun olduğunu ifade etti.

Rixos Dowtown Otel'de Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Dostlar Grubu'nun toplantısına konuşmacı olarak katılan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Antalya'nın merkez ilçelerinden olan Döşemealtı'yla ilgili bilgi verdi.

Türkiye'nin en büyük organize sanayilerinden birisinin Döşemealtı sınırları içerisinde olduğunu ifade eden Genç, "Buna karşın imarlı alanlarımızın henüz yüzde 8'inin dolu olduğunu çok büyük bir bölümünün ise sanayiden spora, eğitimden kültür, sanat ve sağlık yatırımına uygun olduğunu sizlerle paylaşmak isterim." dedi.

Döşemealtı ilçesinin karayolu ile kuzeyden tek giriş kapısı durumunda olduğunu hatırlatan Genç, şöyle devam etti: "Karayolu ile ulaşım açısından Döşemealtı Antalya'nın hem giriş kapısı hem de çıkış kapısı konumundadır. Coğrafik olarak da deniz seviyesinden daha yüksek bir nokta da olmamız itibariyle özellikle yaz aylarında sıcaklıklar şehir merkezine göre 5 ila 6 derece arasında fark görülür ki bu da ilçemizi Antalya'nın doğal klimalı yerleşim bölgesi yapmaktadır. Öte yandan tarihi açıdan da bakıldığında, Döşemealtı'nın geçmiş tüm medeniyetlere ev sahipliği yaptığı görülmektedir. Yaklaşık 500 bin yıl önce insanların ilk düzenli yaşama geçtikleri bilimsel olarak belirlenen Karain Mağarası, Kocain Mağarası ilçemiz sınırlarındadır. İskender'in kuşatıp alamadığı Termessos, Ariasos, Selçukluların kurduğu kervansaraylar Evdirhan ile Kırkgözhan bizim bölgemizde yer almaktadır."

Programda Turgay Genç'e teşekkür eden ATSO Dostlar Grubu Başkanı Sedat Belen, "Bizler Antalya'nın misafiri değil Antalyalıyız, dolayısıyla yaşadığımız bu güzel şehre sahip çıkmaya çalışıyoruz. Toplantımızın amacı birlik ve beraberlik içerisinde Antalya için neler yapılıyor ve daha fazla neleri yapabilirizi konuşmaktır." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Döşemealtı'daki imarlı alanlar yatırımcı bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER