Öğrencileri rektörü halay çekerek protesto etti


Eskişehir Osmangazi Üniversitesindeki öğrenciler aileleriyle birlikte son günlerde üniversitede çıkan olayları protesto etmek için Rektörlük binasına kadar gelip halay çekti. Aileler çocuklarının can güvenliği olmadığını belirttiler.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğrencileri son günlerde Üniversitede çıkan olayları protesto etmek için rektörlük binasına gelip halaylar çekerek olayları protesto etti. Meşelik Kampusunda toplanan öğrencilere aileleri de katılarak rektörlük binasına geldiler burada halaylar çeken öğrenciler daha sonra basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasından önce öğrenci aileleri çocuklarını üniversitede can güvenliğini kalmadığını belirtti. Basın açıklamasını grup adına Gamze Şahin yaptı.

Üniversitede can güvenliklerini olmadığını belirten Gamze Şahin, "Üniversitemiz haftalardır birçok saldırıyla karşı karşıya. Bilimi, bilimsel eğitimi savunan üniversite öğrencilerinin okula alınamadığı ya da okuldan atıldığı bu günlerde, üniversite içerisinde polis ve eli sopalı çeteler yan ayana beklemekte. Rektörün öğrencileri koruması gerekirken, rektör özel güvenlik ve okulda barındıkları çeteler her gün öğrencilere saldırıyor. Görüşme yaptığımız rektör yardımcısı ellerinde delil olmadığını yapacakları hiçbir şey olmadığını söylüyor. Biliyoruz ki önümüzde bu faşist çeteleri koruyan rektörlük vardır. Geçtiğimiz dönemlerde bu saldırılara bolca maruz kaldık. Her 1 Mayıs öncesi rektörlüğün, polisin iş birliğiyle meşelikte ki stantlarımıza saldırıp kantini yerle bir eden bu çete, üniversite içerisinde arkadaşlarımızı sopalar ve muştalarla tehdit edip silah göstermektedirler Bunlarda yetmez gibi üniversitemizde bilimi, doğayı, barış savunduğumuz için terörist ilan edip okuldan atılmamız için, bıçak zoruyla imzalar toplanmaktadır. Bizler artık bu görüntülere tanık olmak istemiyoruz. Okulumuzda can güvenliğinin ve öğrenim özgürlüğünün olmadığı bu dönemde, bir kişi bile zarar görmeden bu saldırıların son bulmasını istiyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Öğrencileri rektörü halay çekerek protesto etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER