Öğrencilerin yurt isyanı büyüyor!

Elazığ KYK Ahmet Kabaklı Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler yemek, ulaşım ve internet konusunda sorunlar yaşandığını öne sürerek yurt yönetimini protesto ettiler.

samanyoluhaber.com

Öğrenciler yurt yönetimi protesto etti

Antalya’da yurt şartlarını beğenmeyen öğrenciler isyan etmiş, yurt önünde protesto gösterisi yapmıştı. 

Bu olayın üzerinden sadece bir gün geçmeden bu seferde Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri isyan bayrağını açtı. Bin 600 kız öğrenci, 4 gün için 2 kız öğrencinin kaçırılması iddiasıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu’nu protesto etmişti. Vali ve emniyet müdüründen güvenlik garantisi alan öğrenciler eylemlerine son vermişlerdi. 

En son yurt isyanı haberi Elazığ’dan geldi. KYK’ya bağlı yurdun şartlarını beğenmeyen öğrenciler yurt bahçesinde toplanıp eylem yaptı.



Çaydaçıra Mahallesi’ndeki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Ahmet Kabaklı Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan bir grup öğrenci saat 23.00 sıralarında yurt bahçesinde toplanıp eylem yaptı. Fırat Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler yemek, ulaşım ve internet konusunda sorunlar yaşandığını öne sürerek, yurt yönetimini protesto etti.

Yurtta yaşadıkları sorunları anlatan öğrenciler, gece baskın yapar gibi odalarına gelindiğini, internetin sınırlı sürede olduğunu belirterek özellikle yemeklerden çok şikayetçi oldular. Ayrıca yemeğin tek taraflı dağıtımı nedeniyle uzun kuyruklar oluştuğunu, lezzet ve malzeme konusunda söz verilenin aksine sıkıntı çektiklerini ve tost fiyatlarının da pahalı olmasından yakındılar. 

Öğrenciler ulaşım konusunda ise sabah 08.30 da otobüsün gittiğini ve ikinci öğretimdekilerin mağdur olduğunu öne sürdüler. 2,5 saat süren eylemin ardından yurt yönetimini sloganlarla ve alkışlarla protesto eden öğrenciler, daha sonra olaysız şekilde odalarına gittiler.
<< Önceki Haber Öğrencilerin yurt isyanı büyüyor! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER